ek poule a uitgelicht frankrijk roemenie albanie and zwitserland

Frankrijk
Beest op het middenveld en man om in de gaten te houden is Paul Pogba. De jeugdige en boomlange Franse middenvelder heeft bij zijn club Juventus afgelopen seizoen al bewezen te excelleren. Scorend vermogen, kracht, snelheid en heel veel techniek, een lust voor het oog. Voorin een hoop snelheid op de flanken met Antoine Griezman (Atletico Madrid) en Kingsley Coman (Bayern München) en in de spits Olivier Giroud (Arsenal). Eventueel nog met toptalent Anthony Martial (Manchester United) als back-up en de doelpunten vliegen je om de oren. Immense verwachtingen voor Les Bleus.

Roemenië
Ken jij ze, dan ken ik ze. Veel onbekende namen voor de gemiddelde voetbalsupporter. Wellicht zegt Lucian Sânmărtean je iets, de middenvelder van Al Ittihad speelde in het verleden voor FC Utrecht. Daar was hij meestal geblesseerd. De Roemenen waren op het vorige EK in 2012 absent. In de kwalificatiereeks bleven de Roemen echter ongeslagen, een behoorlijke prestatie.

Albanië
Albanië kwalificeerde zich in oktober 2015 voor het eerst voor een eindtoernooi, het Europees kampioenschap voetbal 2016 in Frankrijk. Door deze prestaties in het kwalificatietoernooi bereikte het land in augustus 2015 met de 22ste plaats de hoogste notering op de FIFA-wereldranglijst ooit. Tijdens die kwalificatie was het nog goed spannend toen Servië en Albanië elkaar troffen in Belgrado. Het EK-kwalificatieduel werd in de 41e minuut stilgelegd nadat een drone met een omstreden Albanese vlag het stadion van FK Partizan was binnengevlogen.

Zwitserland
Zwitserland staat op een zeer verdienstelijke twaalfde positie op de wereldranglijst van de altijd betrouwbare FIFA. Maar op welke Zwitser moet je nou letten als je mooi voetbal wilt zien? Granit Xhaka heeft net een toptransfer naar Arsenal achter de rug, dan zal hij wel wat kunnen. Xherdan Shaqiri speelde in het verleden voor Bayern München, nu een stapje lager bij Stoke City in Engeland, neemt niet weg dat het een fijne voetballer is om naar te kijken. De meeste doelpunten verwachten we van Breel Embolo (FC Basel) en Admir Mehmedi (Bayer Leverkussen).

Het EK-voetbal in Frankrijk start vrijdag 10 juni. Tsja, had je bij kunnen zijn…. Je kunt er toch een beetje bij zijn door mee te doen met onze EK-poule. Ga naar https://staging2.scorito.com/ek-poule/ek2016/goal-centraal en doe mee! Er zijn mooie prijzen te winnen. Jumbo Raalte stelt een minuut gratis winkelen ter beschikking, De Gouverneur geeft elf munten weg (voor de basisspelers van je voetbalteam) en bij Bistro Nostalgie mag je voor twee personen eten (ter waarde van 50 euro).

Ook maak je kans op een vlaai van Limburgia en een cadeaubon ter waarde van 25 euro bij Prins Sport Ommen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.