deventer ziekenhuis over op nieuwste elektronische patientendossier

Online afspraken maken en eenvoudig je eigen medische dossier veilig via internet inzien. Het kan sinds vorig jaar al bij het Deventer Ziekenhuis. Deze diensten kunnen de komende jaren verder worden uitgebouwd, nu het ziekenhuis overstapt op een nieuw patiëntendossier (ChipSoft HiX).

Het nieuwe dossier doet zijn werk vooral achter de schermen en de patiënt merkt er weinig van. Maar toch, als iemand een afspraak maakt aan de balie, wordt informatie opgezocht of verwerkt in dit dossier. Ook artsen slaan hun medische informatie in het dossier op. Daarmee is het een belangrijke schakel in de zorg.

Online
Via het nieuwe systeem is informatie snel en eenvoudig te delen, ook met het eigen dossier dat patiënten online kunnen bekijken via staging2.mijndz.nl. Mensen kunnen daar hun medische gegevens inzien en bij een aantal vakgroepen al online afspraken maken. Die mogelijkheid zal verder worden uitgebreid. Ook komen er in de toekomst nieuwe mogelijkheden, zoals het ontsluiten van het patiëntendossier via de smartphone. Zo draagt het nieuwe elektronische patiëntendossier ertoe bij dat de patiënt steeds meer vanuit huis kan regelen.

De overgang naar het nieuwe systeem is een ingrijpende operatie. Na de installatie van alle benodigde apparatuur en software in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni, gaan alle specialismen van het Deventer Ziekenhuis op woensdagmorgen over op het nieuwe dossier.

De verhuizing naar het nieuwe patiëntendossier heeft verder geen gevolgen voor de zorg. Wel kan het nieuwe systeem voor zorgverleners de komende dagen even wennen zijn. Het kan het soms voorkomen dat ze iets meer tijd nodig hebben.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.