de roja winnen geeft je als ondernemer extra energie

Richard vierde de winst in de volle Sallandse Herberg samen met Anny Kerssies (toen zijn vriendin en sinds 16 april jl. zijn vrouw) en de 40 medewerkers die meegereisd waren naar Raalte. “En later gezamenlijk wat drinken in de winkel want ik had van tevoren natuurlijk wat koud laten zetten.”

De inwoner van De Krim nam in 2013 de Luttenbergse supermarkt over van Egbert en Greet Tingen (die in 2005 de ROJA-verkiezing zelf ook wonnen). Afgelopen jaren was Alfring al eens even wezen kijken bij Stöppelhaene: “Ik kende het evenement niet, in De Krim zijn we meer gericht op Hardenberg, Zwolle en Drenthe”. En dat gold ook voor de ROJA-verkiezing.

‘Geen vak maar een hobby’
“De medewerkers hier hebben Anny en mij genomineerd. Ik wist van niks maar vond het direct leuk. Het is toch prachtig dat je over je werk en zaak kunt praten? Toen we eenmaal genomineerd waren kwam de jury langs. Dat gesprek liep nogal uit, zo herinner ik me, het was zo’n leuke ontmoeting. Ik praat graag over mijn vak en bedrijf. Eigenlijk is het geen vak maar een hobby zeg ik altijd. Elke dag rij ik fluitend van De Krim naar Luttenberg.”

Heel bewust nam hij ook alle 40 medewerkers mee naar de Sallandse Herberg, terwijl de Coop in Luttenberg die vrijdagmiddag tussen 4 en 8 uur toch gewoon open bleef. “Mijn broer heeft de Coop van mijn vader in De Krim overgenomen. Die kwam die middag met een medewerker vanuit De Krim hier helpen, samen met 2 oud-medewerksters van ons uit Lutenberg. Geweldig toch?”

Geweldig
De Coop moest het in de categorie ‘startende bedrijven’ opnemen tegen ‘Fierce hair & make-up’ en de Zuivelhoeve, beide in Raalte. “Ook absoluut goede ondernemers, al kende ik ze niet. Ik mocht op dat podium over mijn bedrijf vertellen, dat ging me goed af. Voor ons en de medewerkers maar ook voor Luttenberg zelf vond ik het geweldig dat we wonnen. Hier in het dorp is het echt met elkaar en voor elkaar. Wij hebben de mensen nodig, Luttenberg heeft een supermarkt nodig. We hebben heel veel felicitaties gehad. Toen we terugkwamen uit Raalte stonden zelfs al de bloemen klaar van de ondernemersvereniging Luttenberg.”

Het winnen van de ROJA-verkiezing was een hoogtepunt, maar inmiddels is ook de Coop Compact al weer een stuk vergroot. “Het is nu ruimer dan eerst. Voor het magazijn maar ook voor de klant in de winkel. We moesten er wel 2,5 week voor dicht. Wij doen veel in bezorging, ook dit hebben wij doorgezet toen wij dicht waren. We zijn met een auto vol personeel naar De Krim gereden om daar boodschappen klaar te zetten. Onze bezorgers hebben deze boodschappen met de bus en koelaanhanger opgehaald om te bezorgen. Op deze manier hebben wij ook de oudere mensen kunnen voorzien van boodschappen. Dat hoort bij dit bedrijf, even wat extra doen.”

Of hij nu vaker naar de Stöppelhaene of de ROJA-verkiezing zal gaan, dat weet Alfring nog niet. “In die periode eind augustus is het hier altijd hoogseizoen. De camping zit vol en dat is een half dorp erbij in de winkel.”

Wel kan hij iedere ondernemer met een gerust hart oproepen om mee te doen. “Zie het als een mooie erkenning van het feit dat je het goed doet. Het is ook zeker goed voor je naamsbekendheid, leuke PR. En het is natuurlijk erg leuk om die vrijdagmiddag erbij te zijn.” En de grote ROJA-schaal met oorkonde die bij de eerste prijs horen staan nog steeds op een mooie en opvallende plek direct bij de ingang van de supermarkt.

ROJA 2016
Tot 27 juni kunnen bedrijven genomineerd worden (via staging2.stoppelhaene.nl) in de categorieën ‘Agrarisch’, ‘Starters (maximaal 3 jaar) ’en ‘Midden- en Kleinbedrijf.’ De uitreiking van de ROJA-prijzen is vrijdag 26 augustus, 17.00 – 19.30 uur in de Sallandse Herberg op het Stoppelveld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.