de mensen hier zijn trots op het elfshoffeest

“De Tiroler Avond was met name een idee van de jeugd”, vertelt Marisca. “Eerder was de vrijdagavond min of meer de avond voor de bewoners van de Elshof, maar de jeugd vroeg om een eigen avond. En ook echt specifiek om een Tiroler Avond. Dus daar hebben we gehoor aangegeven. Wel even voor de duidelijkheid: jong en oud is welkom. Een aantal jongeren heeft dit in samenwerking met ons georganiseerd. Aan dit idee hebben we overigens een compleet plakteam overgehouden. De jongeren gaan zelf met posters door de regio!”

Ook de Trekkerslep komt dus voort uit een idee dat tijdens de brainstormavond werd gelanceerd. “Wij als organisatoren waren niet thuis in de trekkerslepwereld, dus hebben we om hulp gevraagd. Een aantal jongens hier op de Elshof is fanatiek met trekkerslep bezig. Die hebben contacten. Zij hebben het opgepakt. En met succes… Er hebben zich al 178 deelnemers ingeschreven. En dat is veel. We hebben meerdere klassen. Van de hobbyklasse voor gewone tractoren tot de echte zware, omgebouwde tractoren. En als het een succes wordt, zullen we dit zeker vaker organiseren.”

Dat de inwoners van de Elshof zo trots zijn op hun feest, uit zich ook in het grote aantal vrijwilligers. “Vrijwel iedereen hier helpt wel mee”, stelt Marisca. Ze begint te lachen. “Soms is dat wel eens vervelend. De mensen waarvoor je het eigenlijk organiseert staan nog wel eens aan de verkeerde kant van de bar. Dus niet lekker zelf een biertje drinken, maar te tappen.”

Touwtrekken
Het Elshoffeest begint vrijdag om 19.30 uur met het Elshofs Kampioenschap Touwtrekken. “Dit programmaonderdeel leek een beetje dood te bloeden”, stelt Marisca. “Daarom hebben we er vorig jaar extra aandacht aan besteed. En dat werkte. We hadden vijftien teams. Daar hopen we dit jaar ook weer op. Dit programmaonderdeel hoort namelijk gewoon bij het Elshoffeest, we zijn een echt touwtrekdorp.”

Om 19.30 uur start ook het kooivoetbaltoernooi, net zoals de kindercross, waarbij de kinderen op fietsen, skelters of wat dan ook het bij het feestterrein aangelegde circuit mogen uitproberen. Verder is er voor hen een show van Clown Knapie. Om 21.00 uur begint de jaarlijkse verloting, waarna om 21.30 uur de Tiroler Avond begint. Denk lange tafels, denk dirndls, denk lederhosen, denk grote pullen bier. En natuurlijk veel après-ski-muziek en schlagers. La-Liberte Drive-in-show verzorgt de muziek.

Elshof Games
Zaterdag 11 juni gaat het programma vanaf 9.00 uur verder met de Trekkerslep. Vanwege het grote aantal deelnemers wordt verwacht dat dit programmaonderdeel nog tot circa 19.00 uur duurt. Om 10.00 uur begint het houtdorp voor de jeugd en ’s middags om 13.00 uur start het volleybaltoernooi. “Terug van weggeweest”, meldt Marisca.

“Vorig jaar hebben we het overgeslagen omdat de animo terugliep, maar daar kwamen zo veel teleurgestelde reacties op dat we het weer hebben opgepakt.” Om 15.00 uur starten de Elshof Games. Denk aan een plattelandsuitvoering van de Highland Games: krachtspelletjes (van spijkerbroekhangen tot biervat werpen) voor de sterkere en stoerdere mannen en vrouwen. Om 16.00 uur begint de jaarlijkse barbecue. Deze is overigens alleen bestemd voor bewoners van de Elshof. Om 22.00 uur begint een grote feestavond met medewerking van de allround top 40/feest-band Alive Band en DJ Total Tommy.

Cross
Zondag om 11.00 uur is het weer crossen geblazen op het circuit bij het feestterrein. Om 11.00 uur beginnen de trainingen; het Crossmotor Spektakel start om 13.00 uur. Diverse coureurs uit de regio laten hun kunnen zien op de baan. Iedereen die een crossmotor kan vasthouden, mag meedoen. Om 14.00 uur start een nieuwe ronde van de Elshof Games.

Het feest wordt vanaf 15.00 uur afgesloten met het jaarlijkse Elspop Festival. De bezoekers kunnen kijken en luisteren naar Coolhand Luke (rock’n roll, blues, southern rock); Loyalty (reggae); Package Deal (rockcovers, van The Black Keys en Anouk tot Guano Apes); Schot deur ’t Pleeraam (boerenrock); The Case (jaren zeventigrock) en The Razjas (punk/garagerock, winnaar van de Wraak van Salland). “Eerst lekker kijken bij het spektakel op de crossbaan en daarna onder het genot van een biertje bandjes kijken”, stelt Marisca. “Ik vind het altijd geweldig. De sfeer is super. Nu de jeugd op vrijdag op de Tiroler Avond heeft, verwachten we ook dat de zondag nog meer het karakter van een reüniedag zal krijgen.”

Zie verder staging2.elshoffeest.nl.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.