dansende trekkers op straatkorenfestival luttenberg

De koren komen uit de gehele regio en ook dit jaar weer van over de provincie grens. Het organiserende koor is De Stroatkjals. Het Musicale Landleven begint om 12.45 uur.

Rondom het festival wordt een braderie in landlevenstijl gehouden. Er hebben zich ondertussen al ruim zeventig standhouders aangemeld. Het geheel wordt verder omlijst met een aantal straattheateracts, een waarzegster, een verhalenvertelster, een ballonentertainer, een kinderboerderij, scouting Raalte en enkele springkussens. De ganzenhoedster zal haar ganzen over de braderie dirigeren en bezoekers kunnen ook met de paardenkoets een rit door het dorp maken.

Primeur
Dit jaar is er een landelijke primeur met het dansen met trekkers. Hierbij gaat een achttal trekkers op muziek een aantal dansen demonstreren. Luttenbergse trekkerrijders zijn hier al weken op aan het oefenen.

Rond 17.00 uur wordt het festival afgesloten. Wanneer de tien deelnemende koren gezamenlijk nog een aantal liederen ten gehore brengen. De entree voor het festival is gratis. Daarnaast zijn er ook geen parkeerkosten.

De deelnemende koren zijn: popkoor X-Cream uit Balkbrug, shantykoor ‘d Iesselsingers uit Deventer, mannenkoor De Schuytenvaerders uit Tubbergen, levensliederenkoor Spoorkoop Op Stoom uit Woudenberg, allroundkoor Kiek an uit Varseveld, mannenkoor De Roalter Jongs uit Raalte, vrouwenkoor de Jonkvrouwen uit Zwolle, met Hart en Smart uit Nijverdal en mannenkoor Oons Tiedverdrief uit Haarle.

Voor meer info: staging2.stroatkjals.nl of info@stroatkjals.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.