culturele historische wandeling olst groot succes

Het startpunt was het Holstohus, waar voor de liefhebbers in de Brasserie een speciale lunch werd geserveerd. Onder een stralende zon werd daarna met een groep van ruim dertig belangstellenden begonnen aan de route.

De tocht begon bij de muziektent in het Olsterhofpark. Hier een optreden van jonge leden van OSV’95. Vervolgens werden bij Galerie Van der Plas gedichten gelezen van en door Henk Adriaan Meijer. In de dorpskerk werd door zangkoor Nobiz een geslaagde uitvoering van het Olster Volkslied gegeven. Bij het voormalig ziekenhuis volgde een uitleg door voormalig huisarts Rens den Hollander ondersteund door een enthousiaste toelichting door de huidige bewoners van (een deel van) het ziekenhuis.

Bij Huis Westervoorde werd de groep enthousiast ontvangen met schepijs en koel, helder water door de huidige gebruikers van ABCdeCirkel. Bij het beeld van Janna Kiezenbrink, naast Westervoorde, volgde een toelichting op het beeld en het verhaal door Rens den Hollander.

Vervolgens ging de route naar de Bökkers Mölle waar een enthousiast echtpaar Marina en Bastiaan Bökkers een enthousiast verhaal over de geschiedenis van molen en het aloude molenaarsgeslacht Bökkers vertelde. Over de dijk werd de tocht voortgezet naar ’t Veerhuys waar de groep werd verrast met een optreden van accordeonverening KNA, die het Lied van de IJssel ten gehore bracht. Ook hier een gastvrij onthaal door Margriet Zijda van ’t Veerhuys met alweer heerlijk koel, helder water en een amuse.

Tot slot vertelde Han Bijsterbosch onder aan de dijk het verhaal over de nooit opgeloste moord op de molenaar Allard Boks in 1967.

Een mooi rondje om eens kennis te maken met al dan niet bekende stukjes geschiedeis van Olst. Het project was een samenwerking van Uthuus, Salland Tourist Info Olst-Wijhe en Bibliotheek Salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.