concours hippique voor ponys en paarden in luttenberg

Voor de pony’s is deze wedstrijd een selectiewedstrijd voor de Kringkampioenschappen. Daarnaast zijn het open wedstrijden, ook voor deelnemers van buiten Salland. Met veel starters zowel bij de paarden als bij de afdeling pony’s zal het voor de beide verenigingen drukke dagen worden. Maar met wederzijdse hulp zal dit zeker goed komen.

De K.N.H.S. (Koninklijke Hippische Sportbond) organiseert ieder jaar outdoor kampioenschappen springen en dressuur. Door het hele land vinden selectiewedstrijden plaats, waar honderden enthousiaste ruiters en amazones alles op alles zetten om zich te kwalificeren. Maar liefst vier weekenden lang gaan de combinaties voor zowel paarden als pony’s in heel Nederland de strijd met elkaar aan. Voor de dressuur- en springen pony’s is Luttenberg een selectiewedstrijd voor de Kringkampioenschappen, die op 23 juli in Hoonhorst worden gehouden. Worden ook hier goede resultaten behaald, dan kan deelgenomen worden aan de Galoppade op 13 augustus.

Vrijdagavond om 17.00 uur – 19.00 uur bestaat voor pony-combinaties de mogelijkheid om een oefenparcours te springen. Vanaf 19.00 uur staat het parcours klaar voor de springruiters paarden.

Zaterdag om 8.30 uur wordt begonnen met het springen voor pony’s klasse B-B, een klasse, die op stijl beoordeeld wordt. Daarna de klassen L, M, Z en ZZ. Het betreft hierbij klassieke parcoursen. De dressuurwedstrijden worden ’s morgens gehouden eveneens voor alle klassen..

Zondag zullen de paarden hun beste beentje voorzetten. Aanvang eveneens 8.30 uur, voor zowel springen als dressuur, eveneens voor alle klassen. Voor het springen paarden klasse L en M gelden deze klassen als selectiewedstrijden voor de Salland Cup. De nr. 1 en 2 van deze klassen gaan door naar CSI Salland te Marienheem.

Kortom: er valt volop te genieten voor zowel deelnemers als publiek. De toegang is beide dagen gratis. Het volledige programma is te vinden op staging2.startlijsten.nl. Na afloop van beide concoursen worden op deze website ook de uitslagen vermeld.

Meer foto's