cda afname vrachtverkeer olst is lange termijn werk

Sinds jaar en dag wordt er gesproken, gemopperd en geageerd over het vrachtverkeer van en naar bedrijven in Olst. De CDA fractie is zich zeer bewust van de noodzaak om te komen tot een oplossing. “Waar mijn bezwaar in zit is dat een onderneming als kapstok wordt gebruikt om dit uit te dragen”, zegt fractievoorzitter Hans Kamphuis over de koppeling met de renovatie bij Grolleman.

Tijdens de raadsvergadering heeft een vertegenwoordiger van Grolleman toelichting gegeven op de bezwaren van omwonenden. De CDA fractie betreurt dat er onrust ontstaan is en heeft begrip voor de ontstane situatie. “Een bedrijf moet voldoen aan de eisen behorende bij de noodzakelijke vergunningen, deze worden gehandhaafd door de gemeente. Ondanks tegenvallers bij de renovatie lijkt hier sprake van geluk bij een ongeluk, naar verwachting neemt het aantal vrachtwagens dat in Olst rijdt af.”

Het CDA benadrukt dat er een structurele oplossing gevonden moet worden. “Dit is helaas lange termijn werk. De CDA fractie zal er aandacht voor blijven vragen en er op aansturen dat actief gezocht wordt naar mogelijkheden.”

Doel is om een programma te hebben waar alle partijen de schouders onder zetten; omwonenden, lokale bedrijven, de gemeente, provincie en ProRail. “De banden met onze provinciale CDA fractie zijn nauw. Wij zien bijvoorbeeld kansen in het plan voor verdubbeling van het spoor tussen Olst en Deventer. Met verenigde krachten hopen we tot een oplossing te komen waarmee we als gemeenschap verder kunnen. Met elkaar en voor elkaar.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.