carolien bijna doodervaring

Toen hij negen jaar oud was, werd hij ziek als gevolg van een bijwerking van een medicijn dat hij slikte. Volgens de artsen zou hij nog maar een paar dagen leven. Hij vertelde later dat hij naast zijn ouders in het ziekenhuis stond, terwijl zij hem niet konden horen. Er stond ook een pastor naast het bed. Hij zag zijn eigen lichaam op het bed liggen. Toen de jongeman weer bij bewustzijn kwam, vertelde hij zijn vader wat hij had meegemaakt. Zij vader geloofde hem niet, tot hij de kleding van de pastor tot in detail beschreef. Zijn vader schrok en is in Hem gaan geloven. Als er iemand is overleden, ervaar ik deze zielen vaak ook naast de dierbaren. Dus ik herken zijn verhaal.

De man beschrijft zijn tweede bijna-doodervaring. Toen meneer 49 jaar was, werd hij in elkaar geslagen door vijf mannen. Hij lag 32 dagen in coma, verbleef drie maanden in het ziekenhuis en moest drie jaar revalideren. Toen hij aan de beademing lag, verliet de man naar eigen zeggen zijn fysieke lichaam en werd hij door drie wezens meegenomen naar wat hij noemt het hiernamaals. Ik ervaar het als een van de plekken waar wij zielen heen kunnen als we ons fysieke lichaam (een beetje) verlaten. Hij leerde daar hoe hij compassie voor zichzelf en voor anderen kon hebben, zei hij.

De man is niet boos op de mannen die hem in elkaar hebben geslagen. Ze zijn nooit gepakt en hij weet niet wie ze zijn. Hij is hen dankbaar omdat de ervaring hem positief heeft veranderd. Hij werkt nu met mensen die terminaal ziek zijn door kanker en die het leven al hebben opgegeven. “De dood is slechts het begin”, zegt deze man tegen hen.

Heb je ook dergelijke of andere bijzondere ervaringen? Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.