campagne levert weer nieuwe brandweervrijwilligers op

Net als vorig jaar bestond de regionale selectieprocedure uit een briefselectie, een kennismakingsgesprek, praktijktesten en een kennis- en persoonlijkheidstest. De vijftien vrijwilligers in spe ondergaan de komende weken nog een aanstellingskeuring als laatste check om te kijken of ze echt geschikt zijn als brandweervrijwilliger.

De keuringen zijn bedoeld om inzicht te geven in de fysieke gesteldheid van de medewerker en doen een uitspraak over de ontwikkeling van de belastbaarheid in de toekomst. Met de keuringen is te zien of de medewerker voldoet aan de bijzondere eisen die het werk stelt en of het werken in de functie geen ongewenste risico’s voor de vrijwilliger zelf, voor collega’s en voor derden met zich meebrengt. 

Campagne
Op 1 februari startte Brandweer IJsselland voor de tweede keer met de regionale wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’ voor nieuwe brandweervrijwilligers. Dit jaar werd er geworven voor de posten in Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Heeten, Kampen, Ommen, Oldemarkt, Olst, Raalte, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis. Vorig jaar gebeurde dit voor het eerst regionaal en dit leverde ruim veertig nieuwe vrijwilligers op, die nu allemaal met een opleiding tot manschap bezig zijn.  

De campagne was te volgen via flyers, posters en spandoeken én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook: Veilig in IJsselland en de website staging2.vrijsselland.nl.  Ook organiseerden lokale posten verschillende acties acties om het brandweervak én de vraag naar vrijwilligers extra onder de aandacht te brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.