bruisende open dag bij overesch in raalte

Groot en klein kunnen tussen 10.30 en 16.30 uur van alles beleven, proeven en genieten. Overesch ligt in een prachtige, landelijke omgeving met veel water. Ga bijvoorbeeld mee op Waterdiertjesexcursie om te zien wat er allemaal leeft in de sloten. Of stap in de huifkar die langs de verschillende percelen van Overesch rijdt. Er wordt ondermeer gestopt bij de schooltuintjes van kinderen van Heinose basisschool De Gouden Emmer. Daar is een standje waar ze vertellen over al hun bezigheden. Bovendien worden er versgeplukte en door de leerlingen zelf verbouwde peultjes verkocht.

Op het terrein van Overesch zelf is nog een andere mogelijkheid om het resultaat van hun inspanningen te proeven: eigengemaakte kruidenboter. “Je kunt bij ons broodjes bakken bij het kampvuur”, vertelt Jan Overesch. “En wat is er nu lekkerder dan in zo’n warm broodje die kruidenboter te stoppen?” Daarnaast kunnen de jongste bezoekers zich uitleven op een springkussen en grote speeltoestellen. En neem vooral ook een kijkje bij de rondscharrelende biggen en varkens.

De hele dag zorgt trio New Country Ramblers voor ondermeer folk-, bluegrass- en countrymuziek. Verder kan er tijdens de Open Dag uitgebreid geproefd worden. Kok Asanka bereidt smakelijke gerechtjes van producten uit de boerderijwinkel. Daarnaast geeft brouwerij De Leckere demonstraties en zijn er proeverijen over hun ambachtelijke biologische bieren. Op de uitgebreide markt op het terrein van Overesch zijn ook de Biobakker en Spaanse Wijnen aanwezig met hun producten. Bijenhouders van Imkersvereniging Imelda uit Raalte vertellen over hun activiteiten.

Verder is amateur-archeoloog Wim Winterman uit Raalte aanwezig met uitleg over de diverse Sallandse vondsten die hij laat zien en geeft voormalig projectontwikkelaar Jos van Leussen uit Zwolle informatie over het project Zwolse Stadslanderijen. Hiermee worden de al jaren braakliggende bouwgronden aan de stadsranden van Zwolle tegenwoordig zinvol gebruikt. Diverse bio-boeren werken er sinds maart op een proefveld tussen Berkum en Herfte. Zo grazen er koeien van AverHeino en verbouwt Overesch er graan.

Overesch Ecologische Landbouw zit aan de Hondemotsweg 40 te Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.