brett dorpshart

Tien kilometer verderop, in Heino, werd het Dorpsplein flink onder handen genomen. De ondernemers aldaar bazuinen wat meer pretenties rond. Net zoals burgemeesters, die direct na hun aanstelling beginnen te blaten over hun ‘aantrekkelijkste gemeente van Nederland’, geeft de werkgroep Hart van Heino, bij monde van de heer Wierdsma, weinig blijk van realiteitszin. ‘Het plein is sfeervol, met zitelementen en wat groen.’ Als een volleerd burgemeester gaat hij verder in termen als leefbaarheid, uitstraling en ‘mensen die trots zijn op hun prachtige dorp’.

De dorpshartwoordvoerder had het naar zijn zin in de werkgroep. ‘ Het was buitengewoon leuk. We gebruikten elkaars intelligentie. Ik kreeg er veel energie van.’

Allemaal leuk en aardig natuurlijk. Maar feit blijft dat Heino gewoon één grote parkeerplaats is gebleven.

Belangrijkste verschil met Lemelerveld? Er is niet altijd plek.

Brett

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.