Home / archiefcentraal / boerderij kleinlangevelsloo zet deuren open in raalte

boerderij kleinlangevelsloo zet deuren open in raalte

Kleinlangevelsloo heeft de samenwerking gezocht met lokale organisaties en vrijwilligers. Zo zal Landschap Overijssel aanwezig zijn om met kinderen stropoppetjes te maken en samen bij de sloot op zoek te gaan naar waterbeestjes. Ook kan er geknuffeld worden met konijntjes en cavia’s van de Flierefluiter.

Op het erf zal een grote zandbak zijn waarin zo’n 5000 edelsteentjes zijn verstopt. Kinderen kunnen op zoek gaan naar hun eigen schat en deze mee naar huis nemen. Daarnaast zal De Stamhoeve workshops voor kinderen aanbieden. Afhankelijk van het weer kunnen de kinderen smoothies maken of broodjes bakken op het houtvuur.

Agnes Neimeyer, natuurgids uit Heino, geeft rondleidingen door de weilanden van de boerderij en de pas aangelegde waterberging. Onderweg geeft ze uitleg over de aanwezige planten en dieren.

Als voorproefje op de Farmstacle Run in Heino, zal er op het erf een obstakel staan waar de bezoeker zich alvast op kan warmdraaien. De schuur doet deze zondag dienst als bioscoop. Tweemaal zal de documentaire Bodemboeren worden getoond. Bodemboeren is een Nederlandse documentaire van 40 minuten over het duurzame beheer van de levende bodem.

De boerderij is te vinden aan de Japiksweg 1 in Raalte.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.