avondschool in raalte krijgt bezoek van burgemeester

De ondersteuning bestaat uit hulp bij: het volgen van een cursus, het maken van huiswerk, het oefenen met rekenen en/of de Nederlandse taal.

De avondschool is er onder andere voor oud-leerlingen van Praktijkonderwijs, leerlingen VSO Hofplein, cliënten van De Parabool of MEE IJsseloevers, taalvragers van Taalpunt Raalte en anderstaligen. Inwoners uit de gemeente Raalte met een hulpvraag zijn welkom.

Eigenwaarde
Het doel is de eigenwaarde van de deelnemers te vergroten en de zelfredzaamheid in de maatschappij te bevorderen. Zo worden enkele oud-leerlingen van het Praktijkonderwijs begeleid bij het maken van hun huiswerk van de vervolgopleiding. Mensen van buitenlandse afkomst kunnen deelnemen aan ‘Zo werkt Raalte’; zij worden geholpen bij hun oriëntatie op werk en de Nederlandse taal. Deelnemers vanuit de Parabool worden begeleid door vrijwilligers vanuit het Taalpunt en zijn bezig met computervaardigheden. De Avondschool verwacht dat hiermee de kansen voor de deelnemers op structurele reguliere arbeid toenemen. De gemeente Raalte ondersteunt dit initiatief omdat verwacht wordt dat er minder beroep wordt gedaan op maatschappelijke gelden.

Vanuit Carmel College Salland is Henk Antonissen verbonden aan de avondschool. Hij is docent op het praktijkonderwijs. Begeleiders van de Avondschool zijn vrijwilligers van het Taalpunt die mensen met een taalvraag helpen. Daarnaast zijn een aantal cursusleiders actief die inburgeraars en anderstaligen laten kennismaken met de plaatselijke arbeidsmarkt en taaltraining verzorgen gericht op opleiding en werk.

Bovendien wordt samenwerking gezocht met de Kring Raalter Werkgevers. Vanuit de bedrijven kunnen ook deelnemers worden aangemeld die bijvoorbeeld een cursus willen volgen om hun kennis te vergroten en daarbij extra hulp zoeken.

Na de zomervakantie gaat de avondschool weer van start op 6 september. Elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, tijdens reguliere schoolweken. Deelnemers kunnen zich alvast aanmelden. Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met: Henk Antonissen, avondschoolraalte@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.