asbest service salland opent deuren in broekland

 

Asbest Service Salland is ontstaan als spin off van Mensink Bouwbedrijf uit Broekland. Het bouwbedrijf heeft vijf bouwvakkers omgeschoold tot asbestsaneerders en een nieuwe bv opgericht.

Eerhard Mensink, Deskundig Toezichthouder Asbest (DTA) en eerste man bij Asbest Service Salland: “Door de combinatie van saneren en bouwen kunnen we oud en nieuw beter op elkaar afstemmen en daarmee de risico’s beperken. Dat bespaart tijd, geld en gedoe. Al onze klanten krijgen één aanspreekpunt, waarmee we een soepel en snel proces garanderen.”

Openingsactie
Mensink: “We merken dat mensen soms helemaal niet weten of zij asbest op hun dak hebben. Met onze kennis kunnen wij daar snel duidelijkheid over geven. Daarom gaan we in de maanden juni en juli langs de deuren om mensen die twijfelen over de aanwezigheid van asbest uitsluitsel te geven. Mensen die in aanmerking willen komen voor de gratis check kunnen contact opnemen via het contactformulier op onze website.”

Subsidie
Om eigenaren van gebouwen met asbestdaken te stimuleren om hun dak te renoveren is er een landelijke subsidieregeling. Deze regeling vergoedt 4,50 euro per verwijderde vierkante meter asbest. Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden in Nederland. Alleen al in Overijssel ligt nog zo’n tienmiljoen vierkante meter asbest op daken, waarvan zo’n drie tot vijf miljoen vierkante meter in Salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.