andre bouwhuis en jesse satink winnaars vijfde heino masters

Maar liefst 54 inwoners en oud- inwoners van de voormalige gemeente Heino schreven zich dit jaar in voor het enige echte Heinose golftoernooi. Zoals ieder jaar is het een weerzien van oude bekenden en dorpsgenoten, maar ook dit jaar was er een opvallende aanwas van enthousiaste jongeren. Dit jaar koos de organisatie voor Golfclub de Scherpenbergh als strijdtoneel. Deze prachtige veluwebaan gaf haar visitekaartje af met een mooi onderhouden baan en goede gastvrijheid.

Leek het aanvankelijk een bewolkte dag te worden, direct na de start om 11:30 uur op de baan in Lieren maakten de wolken plaats voor de zon. Daarmee waren alle ingrediënten voor een mooi golftoernooi ook deze lustrumeditie weer aanwezig. Zoals altijd gingen de deelnemers uit beide categorieën fanatiek van start met allen de eindtitel in het achterhoofd. Het onderhoudsteam van de Scherpenbergh maakte het de deelnemers echter niet makkelijk, met moeilijk gestoken holes, snelle greens en meerdere smalle fairways. Hierdoor werd ieder foutje afgestraft wat vooral te merken was in de strokeplay categorie waar meerdere favorieten genadeloos werden afgestraft en dubbele cijfers moesten noteren op hun scorekaarten. André Bouwhuis, ook één van de favorieten hield met gedegen spel stand en was uiteindelijk met een score van 77 de terechte winnaar. Ronald Jan Koning (2e) bleef dichtbij maar moest uiteindelijk 1 slag meer noteren op zijn scorekaart, en ook hij werd op de voet gevolgd door Frans ter Beke die optekende voor  een score van 79.

Dan de stableford categorie, waar Jesse Satink heer en meester was. In de aanloop werd zijn talent opgemerkt door een groot deel van het deelnemersveld. Amper 1 jaar na het behalen van zijn handicap ging  Satink als een ervaren golfer door de baan, zeer stabiel maar met de nodige lange slagen en subtiele korte ballen. Iedere hole werd er gescoord door een van de jongste, zoniet de jongste, deelnemer van dit toernooi. Uiteindelijk leverde Satink een indrukwekkende kaart met 40 punten in en sloeg daarmee een  gat, zeg gerust een krater, met de rest van de deelnemers uit de 2e categorie. Piet Schippers was de eerstvolgende met een score van 33 punten. De derde positie in het eindklassement werd bekleed door Joop Knol, die ook 33 punten noteerde.

Beide winnaars kregen geheel volgens traditie hun ‘Jacket’ aangemeten.  Jesse Satink kreeg the Jacket aangemeten van de winner van vorig jaar: Jan Willem ten Berge. Zat Ten Berge strak in het jasje, Jesse Satink paste er goed in, maar gaf zelf meteen aan dat hij volgend jaar toch liever het jasje van de 1e categorie wil dragen. Dit jaar was deze voor André Bouwhuis die aangaf volgend jaar uiteraard de titel wil verdelen. Al met al wordt het deelnemersveld sterker, niet geheel onbelangrijk dankzij de aanwas van talentvolle jonge golfers in de 2e categorie als Jesse Satink, David Brummelhuis, Chris Ploeger, Joost Derks, Joeri Hollegien en de gebroeders Tobias en Leon Evers.  

Daar de organisatie ook zeer verheugd is met een groeiend aantal dames golfers werd bij de prijsuitreiking de beste dame geroemd, te weten Afra Sinnige met een score van 28 punten. Naast de klassementsprijzen werden er nog prijzen uitgereikt voor de Longest drive dames die werd geslagen door José Anema, bij de heren sloeg Erwin Mekers het verst. Johan Freriks sloeg bij de heren de bal op hole 6 het dichtst bij de vlag en bij de dames deed Marinke Koetsier dit en daarmee wonnen zij  de Neary.

Maar zoals altijd, bleef de sportieve strijd ondergeschikt aan het sociale aspect van dit toernooi met voor en na het spelen in de baan een hoop gezelligheid. Een andere traditie van de Heino Masters is het beginnen en afsluiten van de dag in Heino. Gezamenlijk vertrokken de deelnemers per touringcar en na afloop werd afgesloten bij Oortwijn Heino, alwaar uitbater Henk Lunsing zorgde voor een goed verzorgde barbecue en bleef het nog lang gezellig in Heino. 

Dankzij de brede steun van meerdere ondernemers uit Heino en omgeving in de vorm van sponsoring, heeft het evenement dit jaar inmiddels 5 jaar bestaansrecht. De organisatie is dankbaar voor het enthousiasme van zowel de sponsoren als de deelnemers. Het eerste lustrum zit er op maar als het aan de organisatie ligt volgen er nog vele lustrumfeesten in de toekomst. Achter de schermen is de organisatie in ieder geval alweer stiekem bezig met de 6e editie! Meer informatie en een uitgebreide fotoreportage is te vinden op staging2.heinomasters.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.