Home / archiefcentraal / 50plus overijssel wil van alle gemeenten weten wat er met wmo ged gebeurt

50plus overijssel wil van alle gemeenten weten wat er met wmo ged gebeurt

“De gezamenlijke Nederlandse gemeentes houden dik geld over aan de WMO-budgetten. Er wordt Landelijk zelfs gesproken over globaal 300 miljoen euro”, zegt Fred Kerkhof, voorzitter van de fractie van 50PLUS in Provinciale Staten van Overijssel.

De Statenfractie 50PLUS Overijssel is van mening dat de ter beschikking staande WMO-budgetten dan ook ten volle aan het eigenlijke doel besteed moeten worden.

“Op basis van het uitgangspunt dat WMO-budgetten ten volle besteed moeten worden aan de WMO, stelt 50PLUS Overijssel de Overijsselse gemeenten dan ook namens haar achterban een aantal vragen.”

50PLUS vindt het schandalig dat WMO-overschotten besteedt worden aan algemene doelen binnen de gemeenten of terecht komen in een reservefonds. “Temeer daar veel ouderen en zwakkeren in onze samenleving door de gemeentes zijn gekort in hun budget en/of Huishoudelijke hulp of zorg, maar niet in staat zijn om dit bij hun gemeente aan te kaarten.”

Zorg binnen gemeenten
50PLUS Overijssel wil buiten de vragen over de besteding van de WMO-budgetten en de eventuele overschotten ook wat meer praktische zaken van de gemeentes weten. “We willen ook graag weten met welke zorginstanties de gemeentes contracten hebben afgesloten en welke zorgproducten en diensten in deze contracten zijn opgenomen.”

Kerkhof: “Veel zorgaanbieders zijn of gaan failliet en het kan toch niet zo zijn dat de zorgvragers daarvan de dupe gaan worden. Verder vragen wij ons af hoe de gemeentes omgaan met de regels omtrent Hulp bij het Huishouden (HH)1. Houden de Overijsselse gemeentes zich aan de uitspraken van de Centrale Raad van Beroep bijvoorbeeld. We willen graag weten of de gemeentes bereid zijn om actie te ondernemen om aan deze gerechtelijke uitspraken te voldoen!”

 

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.