3 2 miljoen winst voor sallandwonen in 2015

SallandWonen geeft aan dat dit grote verschil boekhoudkundig is en wordt veroorzaakt door het verrekenen van eerdere verliezen en een andere strategie voor het betalen van de vennootschapsbelastingen. De bedrijfslasten zijn met zo’n 8% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor.

Maar er staat meer dan alleen het bedrijfsresultaat in het jaarverslag. Zo heeft SallandWonen in 2015 bij 365 woningen 3.358 zonnepanelen geplaatst, waardoor de huurders van deze woningen gemiddeld 10 euro besparen op hun energielasten.

Huur
De huren voor de huurders met de laagste inkomens zijn gematigd verhoogd met 1 of 2% afhankelijk van de huurprijs van de woning. “We zien een terugloop van het aantal actief woningzoekenden in 2015”, aldus SallandWonen, dat van de Huurcommissie in bijna alle bezwaarzaken van huurders tegen de huurverhoging gelijk kreeg.

De extra huisvesting van de statushouders ten opzichte van vorige jaren is goed verlopen. Er was een opgave van 94 te huisvesten statushouders. Uiteindelijk hebben 96 statushouders een nieuw thuis gekregen. Doordat SallandWonen veel grote eengezinswoningen heeft, gaat het in veel gevallen om meer personen per woning.

Projecten
In 2015 is het Groot Onderhoud in de wijk Olykampen in Raalte afgesloten met een groot multi-cultureel buurtfeest. SallandWonen maakt werk van duurzame ontwikkeling door bestaande panden te transformeren tot woningen in Broekland (Kulturhus), Raalte (Groenling) en Heino (voormalig gemeentehuis). Verder is er veel voorbereidend werk gedaan voor Groot Onderhoud in Olst Dorp en in Heino Dorp.

Huurdersorganisaties
Ten aanzien van de huurdersvertegenwoordiging was 2015 een woelig jaar. Zo is er als gevolg van de bestuurscrisis bij Huurdersvereniging Salland (HVS) een nieuwe huurdersorganisatie opgericht, Huurders Belangen Salland. Met beide organisaties zijn de contacten inmiddels constructief en veelbelovend. Door de invoering van de Herziene Woningwet op 1 juli 2015 hebben de beide huurdersorganisaties veel werk gekregen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.