20e historisch festival bij museum de laarman in luttenberg

Met een verwachte deelname van 200 oude trekkers, oldtimers, specials, oude brommers, alsmede een groot aantal oude vrachtwagens behoort het Luttenbergs Historisch Festival tot de top van historische festivals in Noord en Oost Nederland.

Rond het middaguur maken de oldtimers een tourtocht door de omgeving van Luttenberg. Een unieke gelegenheid om ook deze voertuigen uit vervlogen tijden in Salland te bekijken. Daarnaast zijn er een groot aantal oude landbouwwerktuigen uit het museum in het weiland tegenover het museum aan het werk te zien. Hiermee worden diverse demonstraties gegeven, zodat je een beeld krijgt van hoe het er vroeger aan toe ging rond het boeren erf.

Ook vele stationaire motoren kun je horen sissen en pruttelen. Voor de echte liefhebber is dit de dag om het verleden te proeven. Naast de Braderie zullen ook een groot aantal standhouders aanwezig zijn met diverse onderdelen en gereedschappen en miniaturen.

Het zagen van grote bomen tot planken of balken met een oude zaagmachine vindt ook weer plaats. De oude smederij en authentieke timmerwerkplaats zijn de gehele dag te bezichtigen. Het museum, gevestigd in een voormalige maalderij, is de gehele dag geopend. Voor muzikale opluistering op het festival- terrein hebben is er dit jaar de beschikking over het sanctie/herenkoor Germania uit Heeten en een accordeon groep.

De entreeprijs voor dit alles bedraagt inclusief bezichtiging van het Museum vijf euro per persoon, Kinderen onder de 12 jaar en onder begeleiding hebben gratis toegang. Het festival begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.