zwolle enschede voorlopig niet vaker dan twee keer per uur

De NS rijdt de treinen tussen Zwolle en Enschede. Ze hebben de openbare aanbesteding echter verloren en daarom gaat Syntus vanaf 2018 de treinen verzorgen op het traject. Tot die tijd is de NS niet voornemens iets te doen aan de dienstregeling.

Of Syntus vanaf 2018 wel meer treinen inzet is ook nog niet duidelijk. De NS is daar dan wel bij betrokken, want die blijft tussen Wierden en Enschede ook nog treinen verzorgen, dat zijn de lijnen die de Achterhoek ingaan. “We gaan samen met Syntus en Prorail de effecten daarvan bekijken”, zegt een woordvoerder.

Als er al vier treinen per uur gaan rijden tussen Zwolle en Enschede is dat dus zeker niet eerder aan de hand dan per 1 januari 2018. Of er dan vier treinen per uur gaan rijden is ook nog onzeker. Dus kunnen NS en Syntus al helemaal niet iets zeggen over consequenties die dat kan hebben voor de reiziger. Treinreizigers vrezen dat er een overstap gaat komen daar waar NS en Syntus de lijnen samen berijden.

“Maar dat soort zaken leggen we dan eerst aan reizigersorganisatie Rover voor”, aldus een NS-woordvoerder.

We hebben Syntus en Rover ook om reacties gevraagd. Wordt dus vervolgd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.