zonnepanelen op 500 sociale huurwoningen sallandwonen

De panelen werden geplaatst door Wocozon mede dankzij financiering van onder meer het Energiefonds Overijssel.

Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen, en Raymond van Hooft, directeur Wocozon, zetten de bewoner van Essenbree in Mariënheem extra in het zonnetje. Mevrouw Roos is de vijfhonderdste huurder die gaat profiteren van zonne-energie, zonder dat zij hierin zelf hoeft te investeren.

Toegankelijk
Het Energiefonds Overijssel, dat projecten financiert op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie, en Stichting Wocozon willen dat zonne-energie toegankelijk is voor iedere sociale huurder binnen Nederland. Daar waar vele bewoners van een sociale huurwoning zijn uitgesloten van zonne-energie, maakt Wocozon het hen mogelijk via hun woningcorporatie zonnepanelen op het dak te laten plaatsen.

Hiermee kunnen huurders zo’n 85% van hun eigen verbruik aan energie opwekken. Noch de huurder zelf, noch de woningcorporatie hoeven bij te dragen in de aanschaf van de zonnepanelen. Een huurder met zonnepanelen betaalt maandelijks een voorschot gebaseerd op de verwachte hoeveelheid op te wekken zonne-energie tegen een prijs die gegarandeerd onder de gemiddelde stroomprijs ligt en blijft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.