zeedijkpad bij den alerdinck officieel geopend

Het pad ligt aan het zuidelijke gedeelte van het landgoed, is 636 meter lang en vormt de verbinding met de oprijlaan van de Den Alerdinck en de bestaande Zeedijk van 3,6 kilometer lang.

Het pad is een onderdeel van een opknapbeurt die afgelopen winter begonnen is nadat er veel schade is aangericht door een bosbouwbedrijf die er productiehout heeft uitgehaald.

Het achtergelaten hout is geselecteerd in takken die versnipperd zijn voor de biomassa industrie, brandhout en hout wat nog goed genoeg was voor de zagerij. De gekneusde struikenlaag is teruggezet en zal opnieuw fris uitlopen, diverse zaailingen die onder het hout wegkwamen zijn opgeplant en zullen komend najaar langs het nieuwe pad worden herplant ter aankleding.

Momenteel ligt het werk op het landgoed stil in verband met het broedseizoen maar er wordt elders hard gewerkt om van het zaaghout mooie en functionele producten te maken die op de komende zomerfair in het weekend van 12 tot 14 augustus op het landgoed te bewonderen  zijn. Het ligt in de bedoeling komende winter de westkant aan te pakken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.