wilko gerrits nieuwe gezicht van de gouverneur

De horecawereld is voor Wilko niet vreemd. Nadat hij de Hotelschool afrondde werkte hij twee jaar lang in een Hotel/Restaurant in Nijkerk. Daarna ging hij aan de slag als chef bij Maurits Vlees, maar het horecavak bleef hem aanspreken. “Dit is iets wat ik altijd al heb willen doen. Het allermooiste aan het vak vind ik andere mensen naar de zin te maken. Ze een leuke, gezellige avond te bezorgen. Dus toen ik de vacature voorbij zag komen, heb ik Henry direct opgebeld! Zo’n kans krijg je namelijk niet vaak.”

Sollicitatie
In eerste instantie keek Henry raar op toen hij van Wilko hoorde dat hij geïnteresseerd was. “Ik ken Wilko natuurlijk wel een beetje als klant. Een leuke, spontane jongen die graag plezier maakt met anderen. Maar ik wist niet dat hij iets in met het horecavak had. Totdat ik zag dat zijn kwaliteiten en opleiding ook nog eens perfect zijn voor deze functie.” Wilko vult aan: “De Hotelschool heeft meerdere richtingen. Ik ben afgestudeerd als horecaondernemer/-manager.”

Hoewel er meerdere gegadigden waren voor de functie, is Henry blij dat Wilko ook heeft gereageerd. “Het klikte eigenlijk direct en ik had er direct een goed gevoel bij. Wilko heeft ook nog eens een frisse blik op de horeca en qua leeftijd zit hij ook precies tussen twee doelgroepen in. Hij komt bijvoorbeeld op plaatsen en festivals waar ik niet kom. Dat zorgt er voor dat hij andere ideeën met zich meebrengt.”

Wilko: “Ik heb nu al wel bepaalde ideeën die ik ook met Henry bespreek. Maar nog niets concreet. De komende tijd ga ik eerst maar eens gewoon aan het werk en alles meemaken. En daar heb ik enorm veel zin in.” Henry: “Wat wel vast staat, is dat De Gouveneur een café blijft. Dat zal niet veranderen.”

Stöppelhaene
Hoewel Wilko pas vanaf mei in dienst treedt, heeft hij al wel zijn inbreng gehad in een belangrijk project. “We zijn natuurlijk al bezig met Stöppelhaene en daar hebben we Wilko direct bij betrokken.” De kersverse bedrijfsleider mag dan ook direct een mooie act bekend maken. “Monica Geuze komt hier woensdagavond draaien. Zij is, naast een hele bekende vlogger en een hele mooie meid, ook een supergoeie dj. Zo is ze al enkele jaren de vaste dj van Ronnie Flex. Sinds vorig jaar draait ze ook volop als solo-dj en dat komt ze dus ook hier doen.”

Naast het vastleggen van het grote dj-talent kan Wilko ook al verklappen dat er weer genoeg te doen is bij de Gouverneur tijdens Stöppelhaene. “We gaan het iets anders aanpakken dan andere jaren. Er komt een groot podium en een grote tent rondom De Gouverneur. Dat gaat echt mooi worden. En we zijn bezig met een zeer gevarieerd programma. Van een ‘90’s avond’ tot een ‘Hollandse avond’, er is tijdens Stöppelhaene voor ieder wat wils.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.