wijhe92 degradeert na bizarre wedstrijd

Al na tien seconden kreeg de thuisploeg dé kans om op voorsprong te komen, maar de inzet spatte uiteen op de paal. Het leek een voorbode te worden op een mooie middag voor Wijhe’92. Het werd niets van dat. Na de kans stortte het in elkaar als een kaartenhuis bij windkracht 10.

Een minuut na de eerste kans kwam Turkse Kracht op voorsprong dankzij een rake vrijetrap. Honderdtwintig seconden later werd de score verdubbeld door de bezoekers vanaf elf meter. “Een bal in de kluts werd als hands beoordeeld door de scheidsrechter, die zomaar een penalty gaf”, aldus Wijhe-hoofdtrainer Peter Jansen.

Drie minuten later was het opnieuw raak. De bal werd kinderlijk eenvoudig ingeleverd en de bezoekers konden zonder veel moeite voor de derde keer tot score komen. In een tijdsbestek van zeven minuten, keek de thuisploeg tegen een achterstand van 0-3 aan.

Ondanks de enorme tegenslagen in de eerste minuten van de wedstrijd bleven de mannen van Peter Jansen druk houden op de Deventenaren. Het leverde na een kwartier de 1-3 op, waardoor er een sprankje hoop in de hoofden van de Wijhenaren opdoemde.

In de vijfentwintigste minuut bracht Ricardo Heerink de stand op 2-3 namens Wijhe’92 en leek de spanning uit het niets terug te vloeien in de wedstrijd.

De vechtlust die Wijhe’92 toonde werd beloond. Twee minuten na de aansluitingstreffer prikte Niels Ruiter de gelijkmaker binnen, waardoor beide ploegen weer in evenwicht waren.

De knappe comeback hield niet lang stand. Vijf minuten voor rust kwam Turkse Kracht opnieuw op voorsprong via een hoekschop. Een standaardsituatie, iets wat Wijhe’92 al het gehele seizoen plaagt.

De thuisclub kreeg een minuut voor rust de kans om op gelijke hoogte te komen, maar Paco Platenkamp wist de honderd procent kans om zeep te helpen.

In de tweede helft duurde het tot de zeventigste minuut voor er opnieuw werd gescoord. Een behoorlijk lange tijd, gezien het scoreverloop van de eerste helft.

De Wijhe-doelman ging in de fout en schoof de bal zomaar in de voeten van een lid van de Deventer aanvalslinie. De fout werd genadeloos afgestraft, waardoor de stand naar 3-5 werd getild.

De thuisploeg vertoonde opnieuw veerkracht en kwam via Niels Ruiter op 4-5. Het negende doelpunt van de middag. Sensatie ten top.

De tiende van de middag liet niet lang op zich wachten. 58 seconden na de treffer van Niels Ruiter liepen de bezoekers uit naar 4-6. ‘De eerste echte goede goal, waar een goede aanval aan vooraf ging’, aldus Wijhe-trainer Peter Jansen.

In de 77e minuut konden de supporters van Wijhe’92 weer juichen. Wijhe-speler Yari van Wijnen bracht de stand op 5-6, waardoor zijn ploeg slechts een doelpunt verwijderd was van de nacompetitie.

Geheel in de trant van de wedstrijd kwam dat doelpunt ook. Marijn Ruiter kwam in de tachtigste minuut tot scoren en zette daarmee de waanzinnige score van 6-6 op het scorebord.

“Wet was echt ongelooflijk dat we op 6-6 kwamen. We bleven druk houden. Ondanks de temperatuur en de vele tegenslagen hebben we ons teruggeknokt”, vertelde de trainer van de Wijhenaren na afloop.

Het venijn zat zondagmiddag echter in de staart. In de absolute slotfase kwam Turkse Kracht op 6-7, waardoor het doek officieel viel voor de thuisploeg.

“Na afloop heb ik in de kleedkamer verteld dat ik wel 1000 wedstrijd heb gecoacht. Maar dit, heb ik echt nog nooit meegemaakt. Het was Tweede Klasse onwaardig.”

Op de vraag welk gevoel er na de zenuwslopende wedstrijd overheersde, maakte Peter Jansen duidelijk dat dat in ieder geval geen woede was. “Waar iedereen ons al afschreef, hebben we ervoor gevochten tot de laatste wedstrijd. We hebben jonge jongens in moeten passen en hebben in de laatste fase goede wedstrijden gespeeld. En dat het dan na zo’n bizarre wedstrijd misgaat. Tja.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.