wereld vismigratie dag gevierd in salland

Vissen moeten vrij door wateren kunnen zwemmen. Bijvoorbeeld om bij hun paaiplaatsen te komen. Om vissen hierbij een handje te helpen, past het waterschap waar nodig stuwen en gemalen aan, zodat ze geen obstakel meer vormen.

Meer aandacht vismigratie
Sinds een jaar of tien wordt meer aandacht besteed aan het leefgebied van de vissen. Waterschap, hengelsporters en overheid werken samen om de leefgebieden van de vissen te vergroten waar mogelijk.In Laag Zuthem bij de stuw kregen bezoekers informatie over de vismigratie, waren er demonstraties en kon je ook gewoon lekker je hengel uitgooien om zelf te vissen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.