Home / archiefcentraal / waterschap maait eerder door zachte winter

waterschap maait eerder door zachte winter

Om te voorkomen dat op bepaalde locaties in het gebied wateren dichtgroeien en de aan- en afvoer van water wordt belemmerd, begint het waterschap daar alvast met maaiwerkzaamheden. Normaal gesproken wordt dit werk uitgevoerd vanaf 1 juni.

Zoals ieder jaar maait het waterschap ook nu met de nodige voorzorg en volgens de gedragscode Flora- en Faunawet. Redenen hiervoor zijn om  broedende vogels, paaiende vissen en amfibieën die eitjes afzetten niet te storen en beschermde planten te ontzien.

Kwetsbare plekken
Alleen kwetsbare plekken in wateren worden voor 1 juni gemaaid. Alle overige sloten, weteringen,  kanalen en vijvers zoals gewoonlijk in de maanden daarna. Een goede doorstroming van water is belangrijk om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan. 

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.