vluchtelingen ontvangen met open armen en fatsoen

Zwerver is dominee van de protestantse kerk en sprak in op de raadspleinsessie waarin de raad praat over de komst van het AZC naar aanleiding van het definitieve collegevoorstel.

Zwerver gaf aan dat ze haar parochie naar de mening over het AZC gevraagd had. En het gaf haar ‘een warm gevoel’, de reacties ze kreeg. En ze had het haar katholieke collegea ook gevraagd: zelfde reactie. Uiteraard is ook Medina betrokken, de Moslimgemeenschap. “Natuurlijk werken ze mee. Maar hun moskee is met deze toespraak wel erg klein voor het vrijdaggebed, daar hebben wij meer ruimte voor!”

Beaphar
Henk Aa had tijdens de kersttoespraak zijn personeel gevraagd wat ze van de komst van het AZV vonden. En hij gaf daarbij aan dat hij met Beaphar zijn beste beentje voor wilde zetten. “En ik kreeg een daverend applaus van de werknemers.” De ideeën vanuit het personeel gingen over leren fietsen en zwemmen, “we zijn nog een stapje verder gegaan, we willen de vluchtelingen iets leren waar ze ook echt iets aan hebben. Du stellen we als bedrijf 100.000 euro per jaar beschikbaar om de bewoners van het AZC Nederlands te leren. Met dat geld kunnen jaarlijks twee docenten Nederlands extra inhuren.

Aa sloot zijn inspreekmoment af met een oproep aan alle ondernemers van Raalte: “biedt deze mensen een ban aan. Wij gaan het wél doen!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.