vismigratiedag in laag zuthem boordevol activiteiten

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Hengelsportvereniging Zwolle en Sportvisserij Oost-Nederland organiseren leuke en leerzame activiteiten over het leven van de vis tijdens de Wereld Vismigratiedag aan Langeslag 45. Naast het vissen is er volop gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Workshops
Tussen 6.00 en 9.00 uur wordt een ‘Vroeg uit de veren viswedstrijd’ gehouden onder begeleiding van een echte vismeester. Aanmelden kan via info@sportvisserijoostnederand.nl. Daarna zijn er vanaf 10.00 uur diverse visactiviteiten voor jong en oud. Deze bestaan uit verschillende visworkshops (tussen 11.00 en 13.00 uur) door ervaren vissers en studenten van de sportvisaccademie van AOC de Groene Welle uit Zwolle, een ‘zeeforellenlezing’ (van 11.00 tot 11.30 uur) en tekst en uitleg over vispassages en vissen die deze passages passeren. Daarnaast worden fuiken geplaats, leeggehaald en geven visexperts informatie over de visvangst.

Op zaterdag 21 mei is het Wereld Vismigratiedag. Overal ter wereld vinden activiteiten plaats, zo ook in Laag Zuthem. Het doel van deze dag is publiek bewust maken van het grote belang van de vrije mogelijkheden voor vis om te kunnen migreren van en naar hun voortplantingsgebieden. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.