Home / archiefcentraal / villa bakhuis straalt tijdens ijsseltheaterfietstocht

villa bakhuis straalt tijdens ijsseltheaterfietstocht

Van Dijk: “Dit letterlijk ‘open huis’ vraagt om een invulling. In de voorstelling die we op deze locatie brengen, strijden twee kandidaten tijdens een tv-spelprogramma om de villa. Dan gebeurt er iets onverwachts en wordt Villa Bakhuis met recht een Open Huis, een veilige plek, waar iedereen die in deze wereld op onbegrip stuit zich geaccepteerd en geborgen voelt.”

De familie Hassink is de trotse eigenaar van Villa Bakhuis. Op het terrein van Natuurboerderij Villa Bakhuis is, naast een moderne, dier- en natuurvriendelijk rundveestal, het historische koetshuis grotendeels gerestaureerd en de oude slingertuin (ontwerp 1875) weer in ere hersteld.

De opvallende folly van cortenstaal is het ontwerp van de kunstenaar Theo Hoogeveen. Om de herinnering aan het landhuis levend te houden, ontwierp Theo Hoogeveen deze folly op de oude fundamenten. “Dit kunstwerk heeft exact hetzelfde silhouet als de oorspronkelijke villa die hier gestaan heeft.”

Villa Bakhuis is een officiële trouw- en vergaderlocatie. ‘Open Huis’ is te zien tijdens de IJsseltheaterfietstocht op zaterdag 28 mei om 10.45, 12.45 en 14.00 uur.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.