vijf podiumplekken tijdens thuiswedstrijd lochsprinters

Zaterdag kon er worden “uitgeslapen”, want de wedstrijd van vandaag werd verreden bij CRT Raalte. Mooi dichtbij dus! Het was nog flink bewolkt toen we onze tenten op zetten langs de baan in Raalte, maar gaandeweg de dag liet het zonnetje zich steeds vaker en langer  zien.

Raalte staat bekend ( of is berucht?)  om zijn steile startheuvel. Vooral voor de jongste rijders is dit altijd even spannend en sommigen moeten hier altijd weer even aan wennen. Gelukkig stonden de medewerkers van CRT Raalte aan het starthek klaar om alle rijders zo veilig mogelijk te laten starten met de nodige adviezen en een helpende hand. Er werd dan ook tijdens de trainig gretig gebruik gemaakt van deze hulp totdat ze het allemaal zelf konden.

In de nieuwe clubshirts (!) stonden er 64 Lochsprinters om 10.30 uur klaar voor de start van de eerste manche.

Deze verliep zonder problemen en de Lochsprinters haalden tijdens deze manche flink wat punten binnen. Een enkele Lochsprinter wist zichzelf ( en zijn supporter)  te verbazen, want Wouter van Os wist zijn  eerste 2 manches winnend af te sluiten.

Helaas raakten in de tweede manche Thico Sasbrink in het heetst van de strijd naast de baan, wat hem de nodige punten kostte. Ook Timo Hissink kwam in de tweede manche helaas ten val bij het uitkomen van de kombocht op het laatste stuk, waardoor hij als laatste over de finish kwam. Gelukkig hadden beide heren wel voldoende punten verzameld om door te kunnen naar de volgende ronde.

Bij de heren 15-16 werd er ook tussen de Lochsprinters onderling flink gestreden. Zowel Manu Warnet als Teun Scholman zetten alles op alees om een eerste plaats te behalen. Helaas moesten er ook na de halve finale weer enkele  rijders het strijdtoneel verlaten , maar er stonden uiteindelijk 41 Lochsprinters aan het starthek voor een spannende finale race.

Resultaten:
Cruisers 40+: Dave van Gemert 2

J/M 4-5: Isa Baan 3
J 7: Jochem Santing 1
Lars Jansen of Lorkeers 3

J9: Roan Davids 2
Lars Timmer 3

J11: Emiel Ravenshorst 1
Sem van Heun 3

J 14: Noah Hamerling: 2

J15-16: Mart Scholman 1
Tom van Heun 2
Jorn Klein Lankhorst 3

J17+: Teun Scholman 1
Luuk Scholman 3

M6-7: Kenzi Sasbrink 1
Maud Baan 3

M8-9: Laure Gottemaker 2

M12-13: Laura Davids 1
Amber Davids 3

M14+: Anne Eikenaar 3

Menigeen pakte na deze finalerace de spullen bij elkaar, maar sommige rijders konden er nog geen genoeg van krijgen en streden nog even verder tijdens de Open Klasse. Van de Lochsprinters mochten er uiteindelijk 5 op het podium plaats nemen:

J6-7/m7-8: Jochem Santing 1
Kenzi Sasbrink 2

J8-9: Roan Davids 1
Tim Scharphof 3

J16: Tom van Heun 3

De vierde Districtswedstrijd van deze reeks vindt plaats op 4 juni a.s. in Schoonebeek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.