vervolg op workshop bruisend bodemleven in olst

De workshop vindt plaats vanuit de Aardehuis-wijk in Olst. De wijk ligt op zware klei en – zoals op steeds meer plekken in het land – is de bodem er zichtbaar verdicht geraakt. Oorzaak is de jarenlange berijding – in dit geval door zwaar bouwverkeer.

In combinatie met de licht extreme winterregens heeft het terrein maandenlang vol plassen gelegen. Het is nu droger maar de bodem heeft echt nog wel wat nodig voordat het iets kan gaan worden met het bedoelde eetbare park.

De eerste stappen zijn gezet. “We zijn op weg naar een innovatieve strategie om de bodem weer maximaal productief te maken, en veerkrachtiger voor grotere extremen in de toekomst”, aldus Fransjan. “In dat traject nemen we graag anderen mee. Boeren, groenbeheerders, hobbytuinders – iedereen die de bodem serieus neemt. Zowel prof als amateur.”

In deze workshop willen de organisatoren de deelnemers zoveel mogelijk aanreiken dat zij op hun eigen plek kunnen uitproberen.

“Omdat het bodemleven een sleutel is waarmee verdichte bodems weer te openen zijn, zoomen we opnieuw in op het hoe en waarom van een microbiologische boost. Na een introductie over de levende bodem en zijn functies in duurzaam bodembeheer, buigen we ons over de kwaliteit van het bodemleven, op grond van eerdere metingen. We bespreken deze als uitgangspunt voor de aanpak ter plekke, en we bouwen toe naar een live demonstratie van het zelf maken van ‘bio-fertilizers’.”

De workshop duurt van 10.00 tot 17.00 uur en kost 40 euro voor particulieren en 60 euro voor ondernemers.

Nadere info en aanmelding via thuisopaarde@xs4all.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.