verbindingsgroep wil een azc van 950 plaatsen

Sinds Raalte de komst van het AZC bespreekt zijn er drie werkgroepen achter de schermen in discussie over voor- en nadelen, wensen en eisen. Zo is er een groep over veiligheid, een over de looproute en een over de integratie van de vluchtelingen.

Kiekebosch sprak namens die laatste groep. De gesprekken die daar gevoerd werden, waren volgens hem hartverwarmend. Er kwamen massaal veel ideeën voor opvang en ondersteuning, bijvoorbeeld van heel veel verenigingen. Het leidt er volgens Kiekebosch toe dat de vluchtelingen hier zo goed als mogelijk opgevangen worden, dat dat in elk geval niet aan de Raaltenaar zal liggen.

Volgens de verbindingsgroep moet de barmhartigheid van Raalte niet half uitgedrukt worden met een half AZC, maar in volle omvang, dus met 950 mensen. Kiekebosch: “Maxima zei dat ze Nederlanders niet zo gastvrij vindt. Je krijgt maar één koekje bij de koffie, één Mariakaakje. Laten wij daar nu geen half Mariakaakje van maken! Dat zou zelfs een verkeerd signaal naar de enthousiaste verbindingsgtroep zijn.” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.