veel vrijwilligers weer terug bij rtv raalte

Het ontslag van de hoofdredacteur Radio bleek de knuppel in het hoenderhok. De hoofdredacteur had zich intensief met bestuurlijke zaken bemoeid, maar deed dat buiten het bestuur om, zegt het bestuur, waarop ontslag volgde.

Maar tegelijk was die hoofdredacteur wel een van de meest actieve vrijwilligers, waardoor dat ontslag verkeerd viel. Vrijwilligers gingen in staking, uitzendingen vielen uit, de voorzitter van het bestuur stapte uiteindelijk op. (Je leest er alles over in het dossier waarin dit artikel staat.)

Wijnand Elshof was adviseur van het bestuur en is gevraagd nieuwe voorzitter te worden. Met die actie komen de eerste vrijwilligers dit weekend al terug en ze begeleiden dat met een brief aan de media. Ze zijn nog niet allemaal terug, sommigen komen misschien helemaal niet meer, “maar ik ga ze binnenkort allemaal spreken”, zegt Elshof, “om te horen hoe ze er in staan.”

Een van die vrijwilligers: “Door het vervangen van de voorzitter is de hele context gewijzigd. Het is daarom onmogelijk te stellen (zoals vandaag in De Stentor staat, red.) dat alle 32 medewerkers blijven staken. Voor mij geldt dat ik niet staak, maar eerst in gesprek wil met de nieuwe voorzitter en het bestuur.” Wijnand Elshof heeft de vrijwilligers naar hun standpunt gevraagd en kan nu al melden dat de helft weer mee gaat doen. De anderen heeft hij nog niet kunnen bereiken.

Elshof wil ook met de ontslagen hoofdredacteur in gesprek: “Vanuit wat ik er van weet lijkt me zijn ontslag terecht. Maar ik ga met een open mind met hem in gesprek. En dan zien we wel hoe dat verder gaat.”

Ex-vrijwilliger Kees Huls keert niet meer terug. Die vond dat Elshof een vazal is van Kelderman, maar na een gesprek dat beiden vanmorgen hadden, wil hij Elshof toch ‘het voordeel van de twijfel’ geven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.