veel last van hooikoorts wat doe jij er aan

Isala, het ziekenhuis in Zwolle, biedt zelfs een Immunotherapie aan. Dan krijg je voordat het hooikoortsseizoen begint zeven injecties, waardoor de klachten minder worden. Doe je dat drie tot vijf jaar op rij, dan kun je er zelfs helemaal van af zijn.

Tips
Heb je er niet zo veel last van, maar wil je het wel beperken? Dan zijn er ook een paar simpele tips. Draag buiten een zonnebril,sport niet buiten op droge, zonnige, winderige dagen.

Heb je wel gesport, was je kleding dan snel. Pollen hechten zich namelijk snel aan bezwete kleding.

Ook als je gaat autorijden en je hebt flink last voor hooikoorts, dan moet je oppassen. Want uit onderzoek blijkt dat het vergelijkbaar is met een alcoholpromillage van 0,5 (twee glazen alcohol binnen een uur).

Huidige stand
Hoewel veel mensen behoorlijk veel last hebben van hooikoorts, is het hooikoortsseizoen nu niet op het hoogtepunt. Allergieradar geeft de overlast op dit moment een 7. Vooral grassen, weegbree en zuring zorgen voor klachten. Door de hoge temperaturen neemt de pollenproductie van gras nog steeds toe. De hoogste graspollenconcentraties worden vanaf begin juni verwacht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.