van sallandse akker direct naar de bakker

“Wat van dichtbij komt is lekker, vertrouwd en duurzaam”, aldus José wanneer gevraagd wordt naar de motivatie om juist binnen eigen regio op zoek te gaan naar grondstoffen voor de bakkerij. “We zijn ons al jaren bewust van onze verantwoordelijkheid als bakker om samen met regionale boeren en telers op te trekken. Hierdoor kunnen we de leefbaarheid binnen eigen streek behouden.”

Asperges
Jorink gebruikt de verse asperges van De Weerd uit Raalte voor de aspergequiche. Familie de Weerd begon in Raalte begin jaren ’80 met het telen van vollegrondsgroenten en doet dit met enorm veel passie. Asperges zijn van nature bijzonder gezond. Er is geen andere groente met zoveel vitamines en elementen en gelijktijdig zo weinig calorieën per eenheid. Op 28 en 29 mei organiseert De Weerd een asperge-event vol met activiteiten en proeverijen omtrent de asperge.

Kok Wim Roescher is fan van de asperge en werkt ook samen met de bakkers van Jorink om samen heerlijke specialiteiten te ontwikkelen. Wim: “Het is mooi om met lokale ingrediënten lekkere gerechten te maken samen met andere enthousiaste ondernemers”.

Aardbeien
De verse aardbeien die Jorink in producten zoals de aardbeienslofjes verwerkt worden vers geteeld door Ernie van de Kolk uit Dalfsen. Patrick Jorink vertelt: “In de morgen geplukt, daarna direct vers op het gebak. Ik ben ook eens zelf mee gaan plukken om dit te ervaren. Heel mooi om ook de passie te zien tijdens de aardbeienteelt. Dat geeft ons nóg meer energie om grondstoffen uit eigen regio te betrekken.”

Jorink is al sinds 1881 een vertrouwde naam in Raalte. Behalve de bekendheid via de broden en het banket kreeg Jorink ook naam toen in 1925 met de verkoop van ijs werd begonnen. Jorink is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Het Echte Bakkersgilde is een samenwerkingsverband van ambachtelijke bakkers in. Deze bakkers onderscheiden zich doordat zij echte vaklieden zijn die iedere dag met passie voor hun ambacht en met de allerbeste grondstoffen de lekkerste verse producten maken. En daarbij voldoen zij ook nog eens aan zeer strenge kwaliteitseisen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.