Home / archiefcentraal / tekenbureau alferink meer dan alleen een ontwerp

tekenbureau alferink meer dan alleen een ontwerp

Allereerst is veel werk achter de schermen verricht, wat voor een bedrijf wil je zijn, wie zijn je klanten en bovenal, waar ligt je passie? Dit heeft geleid tot een bedrijfsprofiel waarbij kwaliteit en de relatie met de klant voorop staan. “Mensen zeggen weleens: bouwen moet je drie keer doen… In mijn optiek kan het gewoon in een keer goed. Je moet bereid zijn om aan de voorkant te investeren, zodat je aan de achterkant geld overhoudt.

Om toe te werken naar het nieuwe bedrijfsmodel, is geïnvesteerd in manieren om samen te werken met klanten. Zo heeft Tekenbureau Alferink een gestructureerde werkwijze ontwikkeld waarbij alle facetten van de bouw worden meegenomen.

De eerste ervaring van klanten: “ga naar een tekenaar voor bouwplannen”. Niet alleen omdat je een goed doordacht ontwerp krijgt, maar ook omdat je één uitgangspunt hebt voor offertes. Immers, elke wijziging moet elke aannemer weten voor een goede offerte. Daar gaat het vaak mis en belanden de laatste wensen en wijzigingen in meer- en minderwerk. Het ontwerp lijkt misschien gratis, maar de tekenaar verdient evengoed zijn loon, het zit versleuteld in andere kosten. Gelukkig zie ik in toenemende mate dat een aannemer (net als voor de recessie) mij opdracht geeft voor het tekenwerk. Laat een aannemer bouwen en een tekenaar tekenen.

Workshop
Tekenbureau Alferink heeft een workshop “Mijn eerste keer bouwen” ontwikkeld. Hiermee geef ik toekomstige bouwers informatie over een goede werkwijze en besteed ik o.a. aandacht aan het bouwproces.

De gratis workshop is donderdag 2 juni, 20:00 uur bij café – restaurant Laurel’s te Raalte. Aanmelden is verplicht en kan via: info@tekenbureau-alferink.nl. Voor meer informatie, kijk op www.tekenbureau-alferink.nl of bel: 06-48423039

Lees ook

Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

WELSUM/DIEPENVEEN – Jan Terlouw heeft woensdag 17 november het eerste exemplaar van het nieuwe fotoboek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.