soap rond fietsverbod raalter centrum duurt voort

De Kort verzocht het college begin december vorig jaar al om een onderborden te plaatsen bij de betreffende verkeersborden. Die toezegging was op 14 september namelijk al gedaan vanuit de gemeente.

Een reactie bleef uit, en ook de beloofde onderborden waren nergens te bekennen. “Ik trek daaruit de conclusie dat u erg veel problemen ondervindt bij het vinden van een duidelijke tekst”, schreef De Kort begin maart in een nieuwe brief. Ook deed hij een voorstel voor een heldere tekst en een ironische oproep tot een prijsvraag.

Tot op heden bleef echter wederom ieder antwoord uit. Laat staan dat de bordjes geplaatst werden. Een regelrechte soap, vindt De Kort. “Dat het een soap is geworden blijkt overduidelijk uit de wijze waarop u jarenlang hebt geweigerd een klaarblijkelijk probleem uit de wereld te helpen”, schrijft hij aan het college. “Een probleem dat een jaar of acht geleden was ontstaan doordat de rechter oordeelde dat het fietsverbod in het Raalter voetgangersgebied onduidelijk was en op grond daarvan gebood de door enkel burgers reeds betaalde boete te restitueren.”

Een redelijke overheid zou volgens de Raaltenaar dan ‘als de wiedeweerga’ opdracht hebben gegeven het fietsverbod aan te passen door vermelding van duidelijke tijden. “Zo niet in Raalte. Het Raalter college heeft jaren lang de kont tegen de krib gegooid en liet het er op aankomen. Pas nadat de rechter vorig jaar opnieuw een niet mis te verstane uitspraak deed over de gegeven onduidelijkheid, besloot u de tekst op de onderborden aan te passen.”

Die tekst zorgt echter nog steeds voor onduidelijkheid. “Ondanks mijn twee verzoeken, bleef het oorverdovend stil. Misschien deed u een daarna telkens een plas, maar hoe dan ook: de kwestie bleef zoals zij was.”

De Kort vind het allemaal ‘enorm teleurstellend’. “Hoe heeft een op zichzelf zo simpele zaak zo enorm kunnen ontaarden?”, vraagt hij het college. “Het moet u toch enorm veel negatieve energie hebben gekost, hetgeen u had kunnen en moeten voorkomen door prudent te reageren, al op de eerste, voor u nadelige uitspraak, zo’n acht jaar geleden. Eigenwijsheid is echt geen deugd, integendeel. En al helemaal niet als je op je klompen kunt aanvoelen dat je fout zit.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.