sluiproute pruimersallee al volop onder de aandacht

Niet alleen bij ons, maar ook bij de gemeente, waren klachten over het sluipverkeer binnengekomen over chauffeurs die door de berm rijden om op de parallelweg te komen en dan veel te hard over de parallelweg rijden en inderdaad ook bij de Pruimersallee afslaan om hun weg te vervolgen naar de Hondemotsweg.

De klachten komen van fietsers en omwonden. En omdat de Rijkswaterstaat toch al aan allerlei maatregelen voor de N35 werkt, kan deze problematiek meteen meegenomen worden.

Gisteravond was er in het Raalter Hoftheater een informatieavond waarbij voor het weggedeelte tussen de Hagenweg (Ganzepan/Overijssels Kanaal) en de bebouwde komgrens van Nijverdal maatregelen werden toegelicht die de verkeersveiligheid en doorstroming op de N35 moeten verbeteren. Volgende week dinsdag is er nog zo’n info-avond in de gemeente Hellendoorn.

Parallelweg
Op die avond werden ook maatregelen toegelicht die de sluipverkeer over de Pruimersallee en Hondemotsweg kunnen voorkomen. Voor een oplossing op de lange termijn moet je dan denken aan een parallelweg aan de andere zijde van de N35. Op korte termijn is het meer haalbaar obstakel in de berm aan te brengen. Ook kan de gemeente bijvoorbeeld de Pruimersallee sluiten. Over de exacte uitwerking zal worden gesproken met aanwonenden. De eerste gesprekken worden verwacht in juni of juli.

15 miljoen
Er is 15 miljoen euro beschikbaar voor de maatregelen tussen de Hagenweg en de komgrens van Nijverdal, daar moet ook kruispunt Bos van verbeterd worden. De gemeente Raalte en de provincie Overijssel zijn echter een lobby richting Den Haag begonnen om extra geld los te krijgen zodat ‘Bos’ een ongelijkvloerse kruising kan worden. Kost zo’n 10 miljoen extra.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.