rtv raalte in gevaar 25 vrijwilligers dreigen met opstappen

De grote onrust bij de omroep is ontstaan nadat vrijwilliger Rens Turk, die vele uren per week werkzaam was als leidinggevende binnen de radiotak, de deur werd gewezen. De voorzitter bleek er niet van gediend dat hij contact had gezocht met Drtv om eens te praten over uitwisseling van kennis en eventueel programma’s.

Het leidde bij veel vrijwilligers tot grote onvrede over het handelen van het bestuur, en voornamelijk de voorzitter. De groep van 25 die de mail naar het bestuur heeft ondertekend stelt dat het bestuur allereerst volgens de statuten van de omroep niet eens het recht had om iemand van de eindredactie te ‘ontslaan’.

Telefoongesprekken opgenomen
“Het vertrouwen in de voorzitter is 100% weg”, stellen de vrijwilligers. “Tot op heden heeft er geen gesprek plaats gevonden met de desbetreffende medewerkers inzake het ‘ontslag’ en door een groot deel van bestuur worden medewerkers niet gehoord en de kritiek wordt niet serieus genomen.” Ook zouden er zonder toestemming telefoongesprekken zijn opgenomen en gepubliceerd richting derden.

De voorzitter wordt ook verweten niet aanwezig te zijn bij de medewerkersbijeenkomst. Hij zou in plaats daarvan een afgevaardigde sturen die geen band heeft met groot deel van de vrijwilligers.

Kritiek wordt volgens de medewerkers op harde wijze de kop ingedrukt. “Mensen worden geacht de sleutel in te leveren als ze het niet eens zijn met iets wat door de voorzitter zelf is bepaald”, schrijven ze.

Compleet verpest
Voor de genoemde vrijwilligers is het duidelijk: de voorzitter eruit of zij eruit. “Door bovenstaande redenen is de motivatie en sfeer bij ons compleet verpest. Wij als vrijwilligers willen toch graag door met RTV Raalte. Hoe de situatie op dit moment is, zien wij geen enkele mogelijkheid om door te gaan. Wij geloven 100% in de toekomst van RTV Raalte, maar dan wel met een ander bestuur.”

Mocht er gekozen worden voor het behoud van de voorzitter – en dus het vertrek van 25 vrijwilligers – dan is de kans groot dat tien radioprogramma’s per direct stoppen. De volledige nieuwsredactie van de radio en de techniekgroep van RTV Raalte radio zullen opstappen. Ook zal de programmering van de tv mogelijk komen te vervallen. Hiermee komt de toekomst van RTV Raalte meer dan ooit, ernstig in gevaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.