Home / archiefcentraal / roswyde burgman nieuwe directeur hoftheater raalte

roswyde burgman nieuwe directeur hoftheater raalte

Directeur-bestuurder Jos van den Born verlaat na ruim 8 jaar het HOFtheater in Raalte. Zijn reden is het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De Raad van Toezicht heeft Roswyde Burgman benoemd als nieuwe directeur-bestuurder en gelooft in haar een waardige opvolgster voor Jos te hebben gevonden.

Roswyde Burgman verruilt na 12 jaar het Twentse Concordia voor het Sallandse HOFtheater. Burgman: “De stap van een theater in de stad als onderdeel van een grotere organisatie, naar een zelfstandig theater in een landelijke omgeving is een verleiding die ik niet kon weerstaan, ondanks dat ik nog onverminderd plezier beleef aan mijn functie bij Concordia.”

Roswyde heeft verschillende opleidingen genoten, waaronder Theater-, Film- en Televisiewetenschap en de Lerarenopleiding Kunstgeschiedenis/CKV. Sinds 2004 is ze werkzaam bij Concordia Film Theater Expositie in Enschede. Hier is ze o.a. verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het theater, programmering, subsidie- en fondsenwerving en het ontwikkelen van educatief beleid. Daarnaast is ze bestuurslid van het Overleg Kleine Theaters Overijssel (OKTO). Na een korte inwerkperiode zal Roswyde Burgman de sleutel van het HOFtheater overgedragen krijgen.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.