Home / archiefcentraal / ronkende autorodeo in luttenberg

ronkende autorodeo in luttenberg

In een arena van vijftig bij vijftig meter, omgeven door een diepe greppel, een zand­wal en hekken, nemen de felgekleurde botsauto’s het tegen elkaar op. Het doel is de andere deelnemers uit te schakelen door er zoveel en zo hard mogelijk op te knallen. Telkens gaan de drie overblijvers door naar de volgende ronde.

Er wordt gestreden in een lichte, zware en superklasse om uiteinde­lijk een plaats in de finales te bemachtigen. Hoogte­punt van de middag is de grote afvalrace, waarbij alle opgelapte wrakken die nog kunnen rijden tegelijk in de arena komen, tot er uiteindelijk één overblijft die nog rijdt en als winnaar wordt uitgeroepen.

Het belooft weer een fantastische middag vol spektakel en sensatie te worden. Er is een gezellige consumptietent, toiletvoorziening, een zittribune (opbrengst voor ponyclub de Heuvelruitertjes) en oorverdovend geronk, gebrul en rook van auto’s.

De rodeo wordt gehouden in het weiland tegenover de afslag Butze­laarstraat/ Bergweg. Aanvang is 12.30 uur en het duurt tot circa 17.30 uur. Vanwege gedeeltelijke wegafsluiting is de parkeerplaats bereikbaar vanaf Hellendoornse en Haarler richting.

Lees ook

Koninklijke Onderscheiding voor John Veldkamp uit Welsum

WELSUM – John Veldkamp heeft op zondag 19 september, tijdens het afscheid van hem als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.