Home / archiefcentraal / rohda raalte wint eerste nacompetitie duel

rohda raalte wint eerste nacompetitie duel

Het begin was alles behalve bemoedigend voor de bezoekers. De mannen van Longa’30 kwamen in de derde minuut op voorsprong, dankzij een rake kopbal van rechtermiddenvelder Simon Klein Goldewijk.

Na de openingstreffer golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen op de tweede treffer van de middag. De thuisploeg leek na een kwartier voor de tweede keer tot scoren te komen, maar vleugelaanvaller Tim Bader schoot de bal vanaf vijf meter hoog over.

In de dertigste minuut kwam de Hoofdklasser op gelijke hoogte. Een snelle uitbraak dwong Longa-doelman Boschker zijn doel uit te komen, waarna Saba Gwedelidze de bal prachtig over de doelman wipte.

Enkele minuten na de gelijkmaker kwamen de Raaltenaren op voorsprong. De inzet van spits Jolf Stel werd gekeerd door Longa-doelman Boschker, maar Dirk Jan Klijn Velderman was er als de kippen bij om de wedstrijdbal daarna alsnog in het doel te tikken.

In de tweede helft deden beide ploegen opnieuw niet voor elkaar onder. Rohda Raalte kreeg in de beginfase van de tweede helft enkele goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar doelman Boschker hield zijn ploeg met enkele goede reddingen in de wedstrijd.

Beide ploegen kregen kansen om de stand op het scorebord te veranderen, maar lieten dit na. Na negentig minuten stapte Rohda Raalte als winnaar van het veld, maar mag het zijn borst nat maken voor de return van aanstaande donderdag.

Samenvatting:
[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/hinPX1WxncA”]

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.