rohda raalte wint eerste duel van tubantia

De hoofdklasser uit Raalte wist de eerste ronde van de nacompetitie zonder al te veel moeite te overleven. De wedstrijden tegen Eersteklasser Longa’30 werden met 3-1 en 1-2 gewonnen.

In de volgende ronde komt de ploeg van Frank Tempelman de Eersteklasser HVV Tubantia tegen. De ploeg uit Hengelo is dit seizoen op de vierde plek geëindigd en ging er vandoor met de eerste periodetitel.

In de openingsfase tastte beide ploegen elkaar af, zonder dat het tot grote gevaren voor beide doelen leidde. Pas na een kwartier was de eerste mogelijkheid te noteren. De uitstekend spelende Rohda-spits Jelko Wieferink (normaal speler van het vierde elftal) kwam tot een schot, maar zag zijn inzet gepareerd worden door de Tubantia-doelman.

Na een half uur kregen de bezoekers haar eerste kans. Dit gevaar stichtte zij niet zelf, aangezien rechtervleugelaanvaller Lars van Schooten bijna in eigen doel kopte. Doelman Jens Veldwachter was echter scherp en was de situatie de baas.

Vlak voor het rustsignaal klonk er gejuich vanaf Sportpark Tijenraan. De thuisploeg kwam op voorsprong door een rake vrije trap van Lars van Schooten, die ditmaal wel op het juiste doel richtte.

HVV Tubantia heeft de peptalk in de rust goed tot zich genomen en kwam sterk uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Marcel Degenaar kwam twee minuten na rust op gelijke hoogte.

Na de treffer leek Tubantia steeds beter in haar spel te komen en kreeg het enkele kansen om op voorsprong te komen. De Rohda-doelman lag echter telkens in de weg en hield de stand op 1-1.

In het laatste kwartier kwam de thuisploeg steeds verder onder druk te staan en moest het de Tubantia-storm zien te overleven. Rohda Raalte sloeg echter genadeloos terug, doordat het in de 86e minuut op voorsprong kwam. Vleugelaanvaller Saba Gwedelidze was koelbloedig voor het Tubantia-doel en verschalkte de doelman met een prachtige boogbal.

De emoties liepen na de treffer even hoog op bij de hoofdtrainer van Tubantia, wat hem een directe rode kaart opleverde.

Volgende week donderdag zal Rohda Raalte opnieuw proberen te winnen van de ploeg uit Hengelo. De mannen van Frank Tempelman spelen aldaar de laatste wedstrijd in het tweeluik met de Hengeloërs.

Onderstaande de samenvatting:

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/YOwaHgU5h-g”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.