rohda raalte boekt belangrijke uitoverwinning

Het zijn cruciale weken voor de ploeg uit Raalte. De selectie staat met 29 punten op de elfde plaats in de Hoofdklasse C. Mocht de ploeg van Tempelman op deze positie blijven staan, spelen zijn aan het einde van het seizoen nacompetitie in de strijd tegen degradatie.

Eerder op de middag verloor Alverna, de nummer tien van de competitie. Door de winstpartij van vanmiddag komen de Raaltenaren op één punt achterstand.

In de openingsfase was de thuisploeg de bovenliggende partij. De eerste kans was voor de ploeg uit Hoorn, maar werd hoog over het doel geschoten.

Na een twintigtal minuten kwamen de Raaltenaren beter in hun spel een kreeg het meer grip op haar tegenstander. Het kwam zelfs op voorsprong door een doelpunt van spits Lars van Schooten. Hij schoot na een scrimmage voor het Hollandia-doel de bal achter de Noord-Hollandse doelverdediger.

Een minuut na de openingstreffer was Hollandia vlak bij de gelijkmaker, maar de poging van de thuisploeg had de doelpaal als eindstation.

In de achtendertigste minuut liepen de Raaltenaren verder uit op Hollandia. Saba Gwedelidze kwam oog in oog met de Hollandia-doelman en schoof de bal keurig in het doel.

Rohda Raalte leek met een comfortabele tussenstand de kleedkamers op te zoeken, maar kreeg een minuut voor rust een strafschop tegen. Hollandia-speler Schaaf faalde niet vanaf elf meter en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor de bezoekers. Jolf Stel brak door de Hoornse defensie, maar zag zijn inzet naast het doel verdwijnen.

In de zeventigste minuut leek Saba Gwedelidze een kopie van zijn eerste treffer te maken, maar dit kwam de Hollandia-doelman als winnaar uit de strijd.

In de slotfase werd het doel van Rohda-keeper Jens Veldwachter nog enkele keren onder vuur genomen, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Na negentig minuten eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor de Raaltenaren.

Door de winstpartij wordt het gat met de nummer negen (Hollandia) en nummer tien (Alverna) tot een punt teruggebracht. Mocht Alverna of Hollandia volgende week geen drie punten binnenslepen verzekert Rohda Raalte zich bij winst op nog een jaar Hoofdklassevoetbal. 

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/p_LmHhpFe3Q”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.