ribsandblues dit is er zaterdag te doen

19.45 – 21.10 uur: Noordpool Orkest met Waylon en The Blizzards en Tineke Schoemaker
22.00 – 22.45 uur: Racoon
23.45 – 0.45 uur: Uriah Heep

Kaartverkoop
Je kunt nog steeds kaartjes kopen voor de zaterdagavond van Ribs&Blues. De tickets kosten 20 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren en Formido Bouwmarkt in Raalte, Cafe De Schoenmaker in Luttenberg en in Heino bij De Smulbaai. Online kun je ze aanschaffen via http://ribsenblues.nl/tickets

Noordpool Orkest
Maar liefst 42 professionele muzikanten uit Noord Nederland vormen dit gezelschap dat eigenlijk bestaat uit een bigband met strijkers en houtblazers. In 2010 ging dit ‘Metropole orkest van het Noorden’ van start onder leiding van dirigent en pianist Reinout Douma. Met vernieuwende orkestmuziek wordt overal succesvol samengewerkt met de meest uiteenlopende artiesten en gezelschappen.

Met spannende arrangementen en daarbij ruimte voor de topsolisten uit het orkest geeft het Noordpool Orkest sindsdien unieke concerten voor zowel de liefhebber als nieuw en jong publiek. Op de openingsavond van twintig jaar Ribs & Blues zullen ze onder andere Waylon en The Blizzards indrukwekkend begeleiden.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/3W9M4Pnb2Co”]

Waylon
Waylon is de eerste Nederlander die tekende bij het wereldberoemde Motown platenlabel. Waylon vertrekt voor een jaar naar de Verenigde Staten, waar hij optreedt met zijn idool Waylon Jennings. Laatstgenoemde komt helaas te overlijden, en Waylon besluit terug te keren naar Nederland, doet mee aan ‘Holland’s Got Talent’ en wordt tweede. Hij wordt vervolgens opgepikt door Universal. Zij brengen hem onder bij het fameuze Motown. Op het Eurovisie Songfestival in 2014 wordt Waylon met Ilse DeLange, onder de naam ‘The Common Linnets’, tweede. Een unieke prestatie en het lied ‘Calm After The Storm’ komt direct in elf landen op nummer 1 binnen op iTunes en nog eens in 23 andere Europese landen in de iTunes Top 10.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/_4qorYcbIvI?list=PLF9CIL39oTeMUMtHIo-mpQOCKm0EYT3BK”]

The Blizzards & Tineke Schoemaker
Ruim vijftien jaar lang waren ze de begeleiders van wijlen blueslegende Harry Muskee. Erwin Java (gitaar), Herman Deinum (bas) en Hans Lafaille (drums) komen op Ribs & Blues voor de gelegenheid samen om 20 jaar Ribs & Blues te gaan vieren!

Minstens zo belangrijk is echter het feit dat Muskee in 2016 zijn 75ste verjaardag zou hebben gevierd. Samen met Barrelhouse-frontvrouw Tineke Schoemaker en het 42 koppige Noordpool Orkest worden onder andere songs uit het repertoire van Cuby & The Blizzards gespeeld op de Mainstage. Nederblues met een ‘classic touch’ door louter topmuzikanten. Dat dit uniek is gaan we beleven.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/wgj7DNoEp34″]

Racoon
3FM-luisteraars verkozen Racoon de afgelopen twee jaar tot beste van ons land, ook werd de Popprijs binnengesleept en in de Top 2000 was het kwartet afgelopen december met elf songs vertegenwoordigd. Iedereen kent liedjes van Racoon, zoals Feel Like Flying, Happy Family, Laugh about it, Love you more, Brother, No Mercy en Oceaan.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/K2phhjSaIGU”]

Uriah Heep
Deze, inmiddels legendarische Britse formatie, is al 45 jaar actief en boekte met haar kenmerkende mengsel van hard- en progressive rock met name in de jaren zeventig grote successen. In 1972 zorgde de hit Easy livin’ voor de definitieve doorbraak van de band. Klassiekers als ‘Look At Yourself’, ‘July Morning’ en het sterke ‘Lady In Black’ hebben de tijdsgeest nooit hoeven vrezen en worden live nog steeds fenomenaal uitgevoerd.

Uriah Heep is genoemd naar de schurk in de roman ‘David Copperfield’ van Charles Dickens. De groep bracht totaal 23 studioalbums uit, 12 live-albums, 13 compilatiealbums en 27 singles!

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/MtvuYAvRqUI”]

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.