ribs and blues telt af richting jubileumeditie

Racoon, Uriah Heep en het Noordpoolorkest met The Blizzards en Waylon geven de aftrap voor het driedaagse evenement. Naast de muziek is er zoals ieder jaar veel meer te beleven op festivalterrein De Domineeskamp. Straattheater, living statues, het Kidsadventureland , Loungeland, de festivalmarkt en de barbecues met spareribs completeren het uitgebreide programma.

Blueskrant
De Blueskrant van Nederland komt deze maand met een twaalf pagina’s tellende Ribs & Blues bijlage. Alle relevante artiesteninformatie, speeltijden en festivalnieuws staan overzichtelijk op een rij voor alle abonnees van deze muziekkrant. De Blueskrant wordt daarnaast los verspreid bij muziekcafés, podia en veelbezochte plekken in het hele land. Ook de campingbezoekers in Salland kunnen exemplaren bemachtigen.

Noordpoolorkest & The Blizzards
Erwin Java (gitaar), Herman Deinum (bas) en Hans Lafaille (drums) gaan op zaterdag 14 mei liefhebbers van Cuby & The Blizzards een heel groot plezier doen. Deze voormalige begeleiders van wijlen Harry Muskee spelen met het 42 man sterke Noordpoolorkest een selectie van de beste ‘Cuby” songs . De vocalen komen voor rekening van Tineke Schoemaker (Barrelhouse) en Ralph de Jong. Dirigent/toetsenist Reinout Douma van het Noordpoolorkest tekent voor unieke arrangementen.

Blues Awards
Ribs & Blues is door de European Blues Awards verkozen tot ‘Best Bluesfestival 2015’. Op zaterdagavond wordt dit memorabele hoogtepunt nog even met de bezoekers gedeeld. Ook de Dutch Blues Foundation komt met Awards naar Raalte. Op eerste Pinksterdag valt Phil Bee’s Freedom dubbel in de prijzen. Phil Bee’s mag zich de winnaar noemen van de Dutch Blues Award 2015 in de categorie Dutch Blues Vocalist en Gitarist John F. Klaver van de groep is verkozen tot beste bluesgitarist van het afgelopen jaar. Deze winnaars staan op Eerste Pinksterdag al vroeg in de middag live op de Mainstage.

De line-up voor de gratis toegankelijke Tweede Pinksterdag van Ribs & Blues heeft een flinke boost gekregen door een aantal grote namen. Sass Jordan, Ryan Mc Garvey en The Common Linnets staan op de Mainstage die opent met Thorbjorn Risager. Op de Delta Stage staan verrassende acts die zullen verbazen.

Unieke gesigneerde gitaar
The Common Linnets hebben voor Ribs & Blues een vintage Stratocaster als eerste gesigneerd. Veel meer artiesten van Ribs & Blues 2016 zullen hun voorbeeld volgen. De unieke gitaar is te winnen. De belangstelling voor dit collector item is groot maar iedereen die de Facebook pagina van Ribs & Blues bezoekt en deelt maakt een kans tot 28 april. Check: https://staging2.facebook.com/RibsEnBluesFestival

Alle informatie: staging2.ribsenblues.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.