rb2016 de dijk deed zondag het licht uit

Naast De Dijk viel er zondagavond bijvoorbeeld ook nog te genieten van Revel on Dimes, Sven Hammond en de swingende Cuban Heels. Laurence Jones kreeg zelfs een Europees Blues Award omdat hij uitgeroepen was tot beste bluesgitarist.

En dat staat dan zo ook maar even te spelen op Ribs and Blues. Nota bene op Deltastage, eigenlijk toch het tweede podium. Wie er een neusje voor heeft – was ons ook vorige jaren al gebleken – kan bij de tweede podium trouwens toch altijd wel goed terecht. Je komt daar de bands tegen die een beetje van de blues avant la lettre afwijken. Eigenzinnige types met zo hun eigen opvatting van wat blues bu helemaal precies is. Wat fantastische muziek oplevert.

Tom Veltien stond overdag al op mainstage. We hoorden het ’s avonds nog rondgaan. Die jongen moet zich aansluiten een bluesband en de wereld rond gaan. Dan meer eigen nummers maken. En de Harry Muskee van Salland is zo geboren!

Morgen (straks) weer? Naar Tiny Legs Tim? Of Brother Dege? Thorbjorn Risager & the Black Tornado? Alleen al vanwege de naam adviseren we die laatste.

En dan tot slot natuurlijk de Common Linnets, de gewone kneu, die het aanzienlijk beter deden dan Douwe Bob. Maar laten qwe dat vergelijk niet maken: R&B en het songfestival.

Zelf ook nog leuke dingen meegemaakt op #RB2016? Zet het hier maar onder. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.