Home / archiefcentraal / raalte armoede vrij vraagt iedereen mee te doen

raalte armoede vrij vraagt iedereen mee te doen

Het convenant Raalte Armoede Vrij is in maart gesloten door Humanitas, de Voedselbank, de Stichting Leergeld Salland, Vluchtelingenwerk en de gemeente Raalte. Die partijen hebben negen paden uitgetekend die ze nu bewandelen. Aan het eind van al die paden ligt het eindresultaat: Raalte Armoede Vrij.

Eén van de paden die bewandeld wordt, is de samenleving er bij betrekken. En daarom wordt nu gekeken welke instanties een steentje bij kunnen dragen. Scholen? Banken? Kerken? Sportclubs? Het kan allemaal. Ze worden allemaal uitgenodigd om aan te geven wat ze willen doen om de armoedeproblematiek en sociaal isolement te verminderen. Die werkwijze zorgt als het goed is voor een vlekwerking: steeds meer mensen zullen uiteindelijk meedoen om armoede de gemeente Raalte uit te krijgen.

Er wordt geen geld ingezameld. Waar je aan moet denken is aandacht vragen voor de problematiek (met de hulp van media), mensen inzicht geven in hun uitgaven, nadenken over energiekosten (ondernemers) en dergelijke.

Wie mee wil helpen kan een mail sturen naar humanitas@raalte.nl 

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.