quilttentoonstelling in wesepe

De dames van de Quilt(k)ring Wesepe zijn al jaren actief onder de vlag van vrouwenvereniging Vrouwen van Nu, afdeling Wesepe/Averlo. Een keer in de maand komen de quilters bij elkaar voor ontmoeting en het uitwisselen van nieuwe ideeën. De groep bestaat al meer dan dertig jaar en het ledental varieert: er vallen mensen af en er komen weer anderen bij.

Tijdens de tentoonstelling laten de dames een groot aantal zelfgemaakte werkstukken van de afgelopen vijf jaren zien. Ook vertellen ze over de historie van de quilttechniek en laten ze zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van quilten. Wil Schneider uit Ommen, die 45 jaar in Afrika heeft gewoond, zal vertellen over haar bijzondere werkstukken. Quilt- en wol winkel Mikilon uit Olst verzorgt op alle tentoonstellingsdagen demonstraties quilten op de naaimachine en laat de nieuwste stofjes zien. Er zijn verschillende workshops en er worden prachtige quilts verloot.

Op de laatste dag van de tentoonstelling, maandag 16 mei, zal Jopie’s Dromenquilts aanwezig zijn. Deze organisatie die quilts uitdeelt aan kinderen die ernstig ziek zijn, krijgt een aantal exemplaren die door de Quilt(k)ring Wesepe zijn gemaakt.

De tentoonstelling is alle dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur; dit met uitzondering van de zondag, dan zijn de deuren geopend van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.