pvdd opent voedselbank voor korhoenders

Vorige week zijn de eerste in Zweden gevangen korhoenders uitgezet op de Sallandse Heuvelrug. In 2013 zijn er ook al korhoenders uitgezet maar hun kuikens stierven van honger. De Partij voor de Dieren opent daarom een voedselbank voor de korhoenders, om ze eenzelfde lot te besparen.

De kuikens op de Sallandse Heuvelrug hebben te weinig te eten, omdat er nauwelijks nog insecten aanwezig zijn in het gebied. De oorzaak hiervan is volgens de PvdD het zeer hoge stikstofgehalte. De Partij voor de Dieren vindt dat eerst de natuur en biodiversiteit moeten herstellen en dat het uitzetten van dieren voordat de natuurwaarden hersteld zijn de omgekeerde weg is.

Statenlid Lia van Dijk: “Wij vrezen dat de toekomstige hoenders het ook niet gaan halen, omdat het gebied nog onvoldoende hersteld is. Eerst zal de stikstofuitstoot drastisch verminderd moeten worden. Inkrimping van de veehouderij, als grootste uitstoter van stikstof, is daarbij onvermijdelijk.”

De Provincie Overijssel wil jaarlijks 25 uit Zweden geïmporteerde korhoenders uitzetten. De Partij voor de Dieren wil met het openen van de voedselbank aandacht vragen voor het volgens hen echte probleem achter het uitsterven van de korhoenders en de daling van de biodiversiteit: het zeer hoge stikstofgehalte, voornamelijk veroorzaakt door de intensieve veehouderij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.